Foto:Promo

Kamere na mobilnim telefonima su u poslednjih desetak godina prevalile ogroman put. Od jedva upotrebljivih modula na poleđini uređaja, u kratkom roku postale su presudni faktor pri odabiru mobilnog telefona za mnoge korisnike, i to sa opravdanim razlogom.

Uspon mobilne fotografije je u potpunosti promenio način na koji beležimo svoje uspomene i postao glavni adut vodećih telefona današnjice. Proizvođači se aktivno trude da svake godine dodatno pomere granice i ponude uređaj čija kamera je korak bliže profesionalnim foto-aparatima.

Trenutno najbliži tom cilju je Huawei Mate 50 Pro koji nas futurističkim dizajnom, beskompromisnom kamerom i izdržljivom baterijom uvodi u potpuno drugačije doba mobilnih telefona i fotografije.

Spoljašnost ovog telefona karakteriše „Space Ring“ dizajn u kom je smešten trenutno najmoćniji sistem kamera na tržištu.

Ono što ovu kameru posebno izdvaja od ostalih jeste revolucionarni otvor blende koji daje fotografije sa perfektnim fokusom i prirodno zamućenom pozadinom, kao i savršeno jasne noćne fotografije koje odišu profesionalizmom, bez mutnih kadrova i šuma.

Foto:Promo

Huawei Mate 50 Pro nudi i profesionalni režim koji pruža dodatni stepen kontrole i dozvoljava ručno podešavanje otvora blende (između f/1.4 – f/4). Pored toga, senzor upija i 24 odsto više svetlosti, a to sve zajedno znači samo najkvalitetnije fotografije u bilo koje doba dana ili noći.

Još jedna od prednosti novog sistema kamera je slikanje kristalno jasnih detalja sa bilo koje razdaljine. Ovo je moguće zahvaljujući telefoto senzoru sa opsegom zuma do čak 200x. Tu je i ultra-široki senzor u čiji kadar može stati sve što poželite, a sve je pospešeno „Super Night“ režimom i novim algoritmom koji smanjuje neželjene efekte i čini da fotografije i snimci izgledaju kao pravo remek-delo.

Svaki snimak dodatno oživljava OLED ekran dijagonale 6,7 inča, koji nudi realističan prikaz i vibrantne P3 boje. Tu je i podrška za HDR, kao i brzo osvežavanje od 120Hz koje odaje utisak dodatne fluidnosti i brzine.

U estetskom smislu, Mate 50 Pro prevazilazi sva očekivanja zahvaljujući efektnom „Clous de Paris“ dizajnu koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U ponudi su dve različite vrste zadnjeg poklopca, izrađenog od stakla ili veganske kože. Model sa staklenom izradom je dostupan u crnoj i srebrnoj boji, dok posebna „Veghan Leather“ varijanta dolazi u jarko narandžastoj koja je inspirisana zalaskom sunca.

Foto:PromoFoto:Promo

Ispod poklopca krije se dugotrajna baterija koja neće razočarati ni najzahtevnije korisnike. Sa podrškom za brzo punjenje do 66W, kao i bežično punjenje do 50W, ovaj telefon predstavlja optimalan balans moćnog uređaja, dugotrajne baterije i brzog punjenja.

Huawei posebno vodi računa o pouzdanosti svojih uređaja, pa možete biti sigurni da su sve vaše uspomene na sigurnom mestu, a vaši privatni podaci samo vama dostupni. Sve to donosi novi sistem, opremljen dodatnim opcijama za zaštitu podataka i privatnosti.

Mate 50 Pro se može pohvaliti karakteristikama kakve priliče najboljim uređajima. Sa najnaprednijim čipom (Snapdragon 8+ Gen 1), luksuznim dizajnom i sofisticiranom kamerom koja pomera granice onoga što telefoni mogu, Huawei nas zaista uvodi u novu eru mobilnih telefona u kojoj je skoro sve moguće.

Ovaj uređaj sjajnih karakteristika u mnogim aspektima dostiže vrhunac onoga što trenutno tržište može da ponudi. Ukoliko ste osoba koja od telefona očekuje mnogo i traži kameru kakvom retko koji uređaj može da se pohvali, Mate 50 Pro je pravo rešenje za vas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar