Zvezdan Terzić, direktor FK Crvena zvezda, ispričao je pred kamerama kako je jednom prilikom svedočio telefonskom razgovoru Aleksandra Vučića sa Miloradom Dodikom, u kom mu obećava da će mu dati nova za Republiku Srpsku jer je “dobro raspoložen” zbog pobede Crvene zvezde, a ako ovaj klub uđe u Ligu šampiona – daće duplo više novca. Ekonomski novinar Miša Brkić za Nova.rs kaže da je ovo alarm za državnog tužioca ili revizora, ali i znak da se aktuelni režim više ničega ne plaši.

Direktor Zvezde Zvezdan Terzić je u intervjuu koji je dao Telegrafu, pored sporta, govorio i o Aleksandru Vučiću. Konkretno, ispričao je priču o tome kako je na dan utakmice bio je na ručku sa Vučićem, koji je, zbog svog omiljenog kluba, bio vrlo dobro raspoložen. Upravo zbog tog dobrog raspoloženja, rekao je Miloradu Dodiku da će dobiti novac za Republiku Srpsku, a ako Zvezda uđe u Ligu šampiona – dobiće još više.

Ekonomski novinar Miša Brkić kaže da ovo nije ništa iznenađujuće. Terzić je, kako kaže, samo potvrdio ono o čemu je već postojala osnovana sumnja.

Foto:Milica Vučković/FoNet

„Ja bih sada očekivao državnog tužioca ili Državnu revizorsku instituciju (DRI) da odreaguju. Ako je bila šala, neka Terzić kaže, ali ako nije, oni koji se ponašaju kao trošadžije moraju da snose odgovornost u skladu sa tim“, kaže Brkić za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Prema mišljenju našeg sagovornika, ovo jeste još jedan u nizu primera bahatosti aktuelnog režima, ali i dokaz da predstavnici vlasti ne osećaju apsolutno nikakav strah. Ni to, ipak, ne treba da čudi.

„Kada vi u prvih pet ili šest godina vlasti satrete sve institucije, četvrtu granu vlasti (Ustavni sud) stavite pod svoju kontrolu, vi onda nemate čega da se plašite“, zaključuje naš sagovornik.

„Mile, imaš to, dobro sam raspoložen danas“

Direktor Zvezde je u intervjuu kroz osmeh ispričao priču koja bi, prema rečima našeg sagovornika, trebalo da bude alarm za najviše institucije.

“On je bio toliko raspoložen, toliko je verovao u prolaz, da ga je zvao i Milorad Dodik tokom ručka, tražio neku pomoć za Republiku Srpsku. Nešto je tražio i Vučić mu je rekao: ‘Mile, imaš to. Dobro sam raspoložen danas, Zvezda pobeđuje i imaš to. A da ti sad kažem, ako Zvezda prođe večeras i uđe u Ligu šampiona, imaš duplo više, duplo toga imaš.’ Kaže, ‘evo ti Terza da ti potvrdi’ i daje mi ga na telefon.”, ispričao je Terzić kroz osmeh.

Nakon toga, Terzić je ispričao da mu je Vučić rekao da utakmicu može da “reši” Aleksa Vukanović. Potom je Vučić poželeo da to kaže i fudbaleru lično. Stoga, tražio je Terziću telefon “da ga čuje”. Terzić je tako, kako kaže, i uradio.

“Ja okrenem Vukanovića, kažem evo hoće da te čuje predsednik Republike. Mislim, Vukanović je svedok, i Vukanović je to i pričao. I kaže mu Vučić: ‘Sine, slušaj šta ti kažem. Večeras pobeđujemo, ulazimo u Ligu šampiona i ti ćeš da daš gol. I ti ćeš da daš gol.’ Meni posle Vukanović kaže ‘direktore, ja sam mislio da se Vi zezate, nisam mislio da ćete mi stvarno dati Vučića na telefon’”, ispričao je Terzić za Telegraf.

BONUS VIDEO Vrtoglavi poslovni uspon sina Zvezdana Terzića: Zaradu uvećao 50 puta, Zvezdi pozajmio milione

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare