Sastanak radnika Fijata sa predsednikom Aleksandrom Vučićem Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Iako nisu želeli da pričaju o detaljima jutrošnjeg sastanka sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem i ministrima u Vladi radnici Fijata kažu za Danas da su uspeli da se dogovore za veće otpremnine.

„Odavde idemo za Kragujevac da prenesemo radnicima detalje razgovora i posle toga tek mogu da kažem da li sam zadovoljan. Ako me pitate kao člana sindikata, a ne predsednika, onda mogu da kažem da sam zadovoljan, ali moramo da sa ostalim radnicima prvo razgovaramo“, kaže za Danas predsednik Samostalnog sindikata u Fijat plastiku Saša Đorđević.

Na pitanje da li su uspeli da dogovore veće otpremnine Đorđević kaže da jesu.

„Uspeli smo, ali i to moramo najpre da podelimo sa radnicima“, napominje.

Konačno su, kako kaže, uspeli da definišu zaštićene grupe, jer im je to bilo na prvom mestu. Osim trudnica, porodilja, da se u posebne zaštićene kategorije računaju i samohrani roditelji, slučajevi gde oboje rade u firmi.

Uspeli su, ističe, da spasu ne samo „svakog radnika“, već cele porodice.

„Dogovor je da se sve implementira narednih nekoliko dana i oko kategorija i onih koji žele da ostanu da rade, o obezbeđivanju posla, ima tu puno posla da se uradi, a vremena nema mnogo“, ističe Saša Đorđević.

Aleksandar Vučić je rekao da očekuje da razgovore privedu kraju sa uspehom i da „misli da su blizu dogovora“ i da će pustiti da radnici govore o detaljima.

„Dobar deo obaveza mogli bismo narednih nekoliko dana da ispunimo“, rekao je on.

Na pitanje da li će njemu da veruju više nego drugim predstavnicima vlasti Vučić je rekao da će u sredu kada dobiju otpremnine da vide, da nema šta da veruju ili ne veruju.

BONUS VIDEO Sukob na protestu radnika Fiata

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare