Foto: Printscreen/YouTube/Nemanja Radosavljevic

Nad hotelom Tonanti u Vrnjačkoj banji 19. oktobra pokrenut je stečajni postupak, pokazuju podaci iz izveštaja o aktivnim stečajnim postupcima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika. I ovo ne bi bilo ništa čudno da se ovaj hotel ne vezuje za pojedina imena bliska aktuelnoj vlasti.

O tome je juče u Skupštini govorio i narodni poslanik iz Narodne stranke Miroslav Aleksić.

„Hotel Tonanti u Vrnjačkoj banji je bio u vlasništvu Aleksandra papića, vašeg jurišnika, najbližeg saradnika Nebojše Stefanovića, nekadašnjeg vašeg visokog funkcionera, cenjenog i uvaženog. Dakle, dobili su 1,1 milion podsticaja bespovratnih para za taj hotel. Evo ga rešenje o pokretanju stečajnog postupka za taj hotel. To je vaša politika – bacate pare, izvlačite pare i onda gurate firme u stečaj. Tonanti je u stečaju odnedavno, kao što će biti i mnoge druge firme za koje ste dali i bacili pare iz budžeta Republike Srbije“, rekao je Aleksić.

Pročitajte još:

Podsetimo, kako je još 2019. KRIK pisao, hotele Tonanti i Fontana u Vrnjačkoj Banji ispod cene kupili su biznismeni bliski vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, a država im je nakon toga dala i novčanu pomoć od 2,5 miliona evra da ih renoviraju. Da bi to bilo moguće, Vlada je godinu dana ranije promenila propise i omogućila da državne subvencije dobiju i oni koji rekonstruišu hotele u banjama.

Tonanti je tada kupio Aleksandar Papić, blizak tadašnjem ministru policije Nebojši Stefanoviću. Hotel je zatim promenio vlasnika, ali je ostao u rukama čoveka povezanih sa SNS-om – Darka Đurovića, sinovca nekadašnjeg direktora „Koridora Srbije“.

Na licitaciji, u septembru 2015. godine, nekadašnji hotel Slavija, kasnije Tonanti, prodat je za oko 87 miliona dinara (725 hiljada evra) beogradskoj firmi Alkantara invest, koja je bila jedini ponuđač.

Ova firma se, prema podacima sa njenog sajta, do tada bavila gradnjom, izradom nameštaja i uvozom dečije odeće iz Italije. Godinu pre kupovine hotela, firma je poslovala u minusu od oko 11 miliona dinara (oko 95 hiljada evra), izvestio je tada KRIK, dodavši da je Tonanti od države krajem januara 2019. godine dobio oko 1,1 milion evra.

BONUS VIDEO Govor Miroslava Aleksića u Skupštini Srbije izazvao je buru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare