FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA/ bg

Ministar finansija Siniša Mali sastao se u Rijadu sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Saudijskog fonda za razvoj Sultanom Abdulrahmanom El Maršadom kome je predstavio ekonomske rezultate Srbije i potencijale za ulaganje, te razgovarao o mogućnostima veće saradnje Srbije i Saudijske Arabije, saopšteno je iz tog ministarstva.

Mali je najavio da će u narednih mesec dana predstavnici Fonda za razvoj posetiti Beograd i to će biti prvi naredni konkretan korak nakon današnjih razgovora.

Želim da im pokažemo sve o čemu smo razgovarali, da se i lično uvere u velike investicione mogućnosti koje Srbija nudi, objasnio je on.

El Maršad i Mali razgovarali su i o inicijativi Otvoreni Balkan budući da Saudijska Arabija već ima aktivne projekte u regionu.

Mali je kasnije tokom dana razgovarao i sa resornim kolegom Saudijske Arabije Mohamedom El Džadanom o unapređenju saradnje i narednim koracima kojima bi se olakšalo poslovanje investitorima.

Planiramo da sa tom zemljom potpišemo tri važna sporazuma: Sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, Sporazum o saradnji u oblasti borbe protiv pranja novca i finansiranja terorizma i Sporazum o saradnji u oblasti carinskih politika kako bi se pojednostavile carinske procedure, istakao je Mali.

U saopštenju Ministarstva finansija se navodi da je Mali s ministrom turizma Ahmedom El Hatibom razgovarao o mogućnosti za uspostavljanje direktnog leta između dve zemlje.

Mali je dodao da je od Saudijske Arabije zatražio podršku kada je reč o našoj kandidaturi za održavanje specijalizovane izložbe Expo Belgrade 2027, ističući da bi to bila velika šansa za Srbiju, ali i potvrda dobrih ekonomskih rezultata.

Mali će će u Saudijskoj Arabiji prisustvovati i 22. Globalnom samitu Svetskog saveta za putovanja i turizam.

O olakšicama za investitore

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je i sa resornim kolegom Saudijske Arabije Mohamedom El Džadanom o unapređenju saradnje i narednim koracima kojima bi se olakšalo poslovanje investitorima.

Planiramo je da sa tom zemljom potpišemo tri važna sporazuma: Sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, Sporazum o saradnji u oblasti borbe protiv pranja novca i finansiranja terorizma i Sporazum o saradnji u oblasti carinskih politika kako bi se pojednostavile carinske procedure, istakao je Mali.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA/ bg

U saopštenju Ministarstva finansija se navodi da je Mali s ministrom turizma Ahmedom El Hatibom razgovarao o mogućnosti za uspostavljanje direktnog leta između dve zemlje.

Dodao da je od Saudijske Arabije zatražio podršku kada je reč o našoj kandidaturi za održavanje specijalizovane izložbe Expo Belgrade 2027, ističući da bi to bila velika šansa za Srbiju, ali i potvrda dobrih ekonomskih rezultata.

BONUS VIDEO: Siniša Mali predstavio rebalans budžeta u Skupštini Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar