Foto:promo

Koje su to najluksuznije lokacije za živeti u Beogradu i kolika je cena stanova u najelitnijim stambenim kompleksima prestonice prikazano je u izveštaju Republičkog geodetskog zavoda za period trećeg kvartala 2021. godine. Predstavljamo vam 12 reprezentativnih beogradskih stambenih kompleksa.

Prema izveštaju i statistici potražnja za stambenim objektima na nivou države bila je veća za 8% u odnosu na isti kvartal prethodne godine.

Cene kvadrata stanova na najluksuznijim lokacijama prestonice variraju od 1 901 evra kvadrat do 3328 evra. Prema tabeli Republičkog geodetskog zavoda na listi najprestižnijih stambenih kompleksa nalazi se 12 lokacija kao što su Beograd na vodi, Novi Dorćol, K distrikt, Park vila residence na Voždovcu do Zemunskih kapija.

Foto:RGZ

Među najjeftinijim lokacijama su stambeni kompleksi Zemunske kapije – po ceni od 1901 evra kvadrat i Plato Bežanija po ceni od 2 075 evra. Najelitniji po odabiru cena je West 65 po ceni od 3 328 evra i Beograd na vodi, čija je cena po kvadratu 3 291 evro. Ova godina je do sada vidno najunosnija, jer je ukupan broj kupoprodaja na tržištu nepokretnih objekata u trećem kvartalu 2021. godine za celu Srbiju 34.767, što je maksimum za ovaj period godine u poslednje 4 godine.

BONUS VIDEO: Retki snimci Novog Beograda i Ušća

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare