Foto:printscreen/Youtube; promo https://www.arj.rs/

Firma “A.R.J. Technology”, koja se bavi gradnjom, za samo godinu dana uvećala je svoju zaradu za neverovatnih 330 odsto. U pitanju je preduzeće u vlasništvu Tamare Kovačević, supruge poznatog novosadskog kriminalca i osuđenog narko-dilera Gorana Kovačevića Goranca. Ovaj podatak i ne čudi, s obzirom na to da ova firma često dobija unosne poslove od države.

Firma za gradnju “A.R.J. Technology”, koja je u većinskom vlasništvu (70 odsto udela) Tamare Kovačević, supruge osuđenog narko-dilera Gorana Kovačevića Goranca, uvećala je profit za neverovatnih 330 odsto, i to za samo godinu dana. Kako se vidi u finansijskom izveštaju, na kraju 2023. godine, “A.R.J. Technology” imala je čistu zaradu od oko 3,27 miliona evra, odnosno 382,71 milion dinara.

Foto: Shutterstock

Samo godinu dana ranije, na kraju 2022, “A.R.J. Technology” je ostvarila dobit od oko 761.000 evra (89,08 miliona dinara). To je, dakle, povećanje od neverovatnih 330 odsto.

Vredni poslovi od države

Iako toliko povećanje jeste ogromno, nije neobično, s obzirom na to da je “A.R.J. Technology”, sudeći po broju poslova koje dobija u javnom sektoru, firma koja je bliska vlasti, bez obzira na to što je usko povezana sa osuđenim narko-dilerom. O ovoj firmi “Nova” je već pisala u martu, kada smo otkrili da je u periodu od tri godine dobila blizu 30 poslova od države, u konzorcijumu sa još nekoliko ponuđača. Reč je o poslovima gradnje različitih objekata, a njihova ukupna vrednost bila je veća od 20 miliona evra.

Poslednji u nizu poslova, koji su drastično povećali ovaj iznos koji im je dodeljen od države, jeste gradnja Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 u Beogradu, koju je “A.R.J. Technology” dobila od Ministarstva za javna ulaganja. Ovaj posao, vredan 128 miliona evra bez PDV-a (više od 153 miliona sa proedzom), firma Gorančeve supruge sklopila je sa još devet kompanija, među kojima je i “Konkord vest”, još jedna firma koja dobro sarađuje sa državom.

PROČITAJTE JOŠ:

Firma supruge poznatog novosadskog kriminalca dobila je posao izgradnja distributivnog toplovoda od JKP “Beogradske elektrane”, a čija je vrednost 375.340 evra bez PDV-a.

U poslednje tri godine, ova firma dobijala je poslove od Osnovne škole “Desanka Maksimović”, Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove, Predškolske ustanove “Boško Buha”, Toplane iz Niša, Novosadskih toplana…

Jedan od vrednih poslova bio je i izvođenje druge faze radova na rekonstrukciji i dogradnji medicinskog centra Doma zdravlja u Prokuplju i rekonstrukciji postojeće trafo-stanice u okviru medicinskog centra, čija je vrednost, prema pisanju Južnih vesti, nešto manja od tri godišnja budžeta Prokuplja i iznosi 5,8 milijardi dinara, odnosno 49,94 miliona evra. Kako je tada rekao gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović, radi se o “najvećem i najznačajnijem projektu u istoriji Prokuplja”.

Supruga dobija poslove od države, a muž osuđeni diler

Tamara Kovačević, koja drži 70 vlasništva kompanije “A.R.J. Technology”, supruga novosadskog kriminalca i osuđenog narko-dilera Gorana Kovačevića Goranca, koji je široj javnosti postao poznat nakon što je septembra 2021. godine ranjen u Cankarevoj ulici u Novom Sadu, dok je njegov telohranitelj, inače MMA borac Uroš Stefanović, ubijen.

Foto:printscreen/Youtube

Iako to nije bio javnosti, Goranac je i pre ovog događaja bio dobro poznat policiji, a sumnjičio se da je sa četiri osobe, 22. maja 2017. godine, prebio, a potom oteo muškarca. Njih četvorica optuženi su da su tog dana oteli Gorana Cvijetića, a na početku suđenja u Višem sudu u Novom Sadu izjavili su da se ne osećaju krivim, te da su izveli „građansko hapšenje samo kako bi ga predali policiji“.

Pored toga, bio je vođa klana koji se bavio proizvodnjom i dilovanjem skanka u Vojvodini, a uhapšen je 2010. godine, zajedno sa pripadnicima klana, nakon što ih je Bezbednosno-informativna agencija pratila gotovo godinu dana.

Kako je ranije pisala Nova.rs, Goranac je, prema nezvaničnim saznanjima, lokalnoj vlasti služio i za “zastrašivanje” svih potencijalnih biznismena koji bi pokušali da se prijave na veće tendere koje je raspisivao Grad Novi Sad, kao i za osiguravanje sigurnih glasova pred izbore. Prema pisanju novosadskog portala 021, najveći broj članova klana priznao je dela, a postali su prva kriminalna grupa koja je sa tužilaštvom sklopila sporazum koji je podrazumevao oduzimanje imovine i odlazak u zatvor.

Goranac je 2012. godine osuđen na sedam i po godina zatvorske kazne.

BONUS VIDEO Ubijen MMA borac u Beogradu – da li je grad bezbedan?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare