Nikola Jovanović Foto: N1

Predsednik Udruženja građana „Centar za lokalnu samoupravu“ Nikola Jovanović ocenio je danas da će prihod od naplate karata u javnom gradskom prevozu u Beogradu po novom sistemu biti upola manji, a da je budžet Srbije oštećen za oko 600 hiljada evra naprasnom promenom sistema naplate karata.

„Umesto da revidiraju ugovor sa ‘Kentkardom’, potpuno raskidaju ugovor i vracaju jako skupu opremu. Za 600 hiljada evra ostecen je budžet, a oko 220 miliona dinara ostalo je na karticama građana što je već bilo uplaćeno“, rekao je Jovanović na televiziji N1.

On je naveo da građani koji iz bilo kojeg razloga ne žele da plaćuju kartu putem SMS-poruke, mogu da kupe papirnu kartu, ali da ta karta važi od momenta kupovine, a ne od momenta ulaska u autobus.

„Karta treba da važi od momenta kada ste je validirali, ali po odluci od 12. maja nema validatora. Stari sistem je trebalo zadržati bar do kraja meseca dok ovo ne zaživi. Umesto toga mi sada imamo Javno komunalno preduzeće sa više stotina zaposlenih, klasično parazitsko preduzeće, sedam miliona evra košta samo to preduzeće za naplatu karata“, naveo je Jovanović.

Ocenio je da u gradu vlada konfuzija oko karata i da naplata nije jasno definisana, a ni bilo sta drugo sto je u nadležnosti gradske vlasti.

BONUS VIDEO: Veselinović poručio Šapiću: Svojim hazarderskim potezima praviš još veću rupu u budžetu, koja je sada 250 miliona evra