Foto: Shutterstock , Printscreen

Poslednjih meseci, od početka rata u Ukrajini, tržište nekretnina je podivljalo, pa su retki slučajevi kad oglasi za izdavanje ili prodaju stana iznenade. Ipak, dešava se i to, pa je tako jedan oglas privukao veliku pažnju. Naime, vlasnik za troiposoban stan u Jajincima, površine 66 kvadrata, traži kiriju u visini od 500 evra. Ali – to nije sve.

Kako je navedeno u oglasu, reč je o novom troiposobnom stanu u kom niko dosad nije živeo, a koji se nalazi u zgradi sazidanoj 2019. godine. Iako bi se očekivalo da stan, barem po ovim specifikacijama, bude i namešten, stanar koji bi u njemu živeo morao bi da završi laminat, kuhinju, sobna vrata (3 + 1 kupatilska) i grejanje jer, kako se navodi u oglasu, ima samo radijatore.

Pročitajte još:

„Razlog zašto budući zakupci treba da završe stan je taj što isključivo tražim stanare koji neće biti u stanu 6 meseci i posle otići, jer nakon prvog izlaska stanara taj stan više nikad neće biti nov. I u slučaju da hoću da ga prodam, moraću da spustim cenu barem za 30 odsto, što bi bilo oko 30.000 evra, budući da sad vredi nešto preko 100.000“, napisao je vlasnik stana u oglasu.

Kako je naveo, „ovo je idealan stan za nekog ko ne planira da se seli, a želi da stan uredi po svojoj želji“.

„Treba uložiti 2.000 evra i dobijate NOV stan“, napisao je vlasnik.

Cena mesečnog najma je 500 evra, a stan od prostorija poseduje: 3 spavaće sobe, kupatilo, hodnik, terasu, kuhinju i dnevni boravak (spojeni). Stan se nalazi u prizemlju trospratnice.

Vlasnik, koji je stan oglasio, autor je više desetina oglasa za različite predmete, a ima samo pozitivne ocene, zbog čega nije jasno da li je ovaj oglas „pravi“ ili samo satiričan način da se pokaže sve gore stanje na tržištu nekretnina i sve gori uslovi koje stanodavci nude.

BONUS VIDEO Ne davimo Beograd spremili odgovor na divljanje cena zakupa stanova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare