Foto: Shutterstock

Preduzeću "Eureka bar", koje je na licitaciji početkom februara ove godine ponudilo najveću cenu za poslovni deo Geneks kule, danas ističe zakonski rok da uplati celokupan iznos od više od 20 miliona evra. Ovo preduzeće je, ipak, pokušalo da pomeri rok za uplatu novca, o čemu odluku treba da donese Odbor poverilaca. Prema našim saznanjima, od ukupno četiri člana odbora, zahtev za produženjem roka za uplatu dva člana su odbila, jedan je prihvatio, a četvrti član se još uvek nije izjasnio.

Odbor poverilaca čine kompanija LHB AG iz Frankfurta, Poreska uprava Beograd, predstavnik bivših zaposlenih i predstavnik Stambene zajednice Narodnih heroja br. 41/B Novi Beograd.

Pročitajte još:

Prema informacijama portala Biznis.rs, razmatranje predloga „Eureka bara“ organizovano je onlajn, na elektronskoj sednici Odbora poverilaca kompanije „Generalexport – u stečaju“ sa jednom tačkom dnevnog reda – izjašnjavanjem o produžetku roka za uplatu do donošenja odluke Кomisije za zaštitu konkurencije po zahtevu kupca za odobravanje koncentracije.

Ukoliko Odbor poverilaca ne prihvati predlog „Eureka bara“, ta kompanija biće u obavezi da danas uplati 2,4 milijarde dinara za Geneks kulu ili će izgubiti pravo na povraćaj depozita koji je uplaćen kako bi uopšte učestvovali na javnom nadmetanju, a koji iznosi 834,68 miliona dinara.

Ukoliko ugovor sa „Eureka barom“ o kupovini Geneks kule bude raskinut, na potpisivanje će biti pozvan drugoplasirani na javnom nadmetanju – kompanija „Samers“.

BONUS VIDEO Protest zbog prodaje Geneks kule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar