Kijev Foto:REUTERS/Gleb Garanich

Anton Geraščenko, viši ukrajinski savetnik ministra unutrašnjih poslova, objavio je jutros na Telegramu da su za Rusi glavni grad Ukrajine napali kamikaza dronovima, koji su nedavno stigli iz Irana u Rusiju.

Takođe, ukrajinska strana tvrdi da su kamikaze precizno ciljale sam centar grada.

Prema poslednjim informacijama, registovano je šest eksplozija, stradalo je više ljudi, a na desetine ih je povređeno.

Podsetimo, serija eksplozija pogodila je jutros ukrajinsku prestonicu Kijev, potvrdili su lokalni mediji i regionalni zvaničnici. Prema tvrdnjama kijevskog gradonačelnika Vitalija Klička, nekoliko eksplozija odjeknulo je u okrugu Ševčenko. Ukrajinske službe javljaju da ima mrtvih i povređenih, ali njihov broj još nije poznat.

Kijev Foto:Tanjug/AP Photo/Adam Schreck

Ovo je prvi put da je Kijev pogođen nakon nekoliko meseci. Izgleda da se radi o najobimnijim ruskim udarima još od prvih dana rata, javlja dopisnik BBC-a sa terena.

Eksplozije širom Ukrajine

Ukrajinski mediji javljaju da je uzbuna oglašena na celoj teritoriji Ukrajine oko 7.10 časova ujutro po lokalnom vremenu. Niz eksplozija čuo se u Dnjepru, a trenutno nije poznato da li ima žrtava. Eksplozije su se čule i u regionima Žitomir, Ternopil i Hmeljnicki, kao i u oblasti Lavov, javljaju ukrajinske Novini.

Pročitajte još:

Tokom noći gađano je i Zaporožje, a guverner tog regiona Aleksandar Staruh objavio je na Telegramu jutros da je i u tim napadima bilo žrtava.

VIDEO Rusi preuzeli nuklearnu elektranu u Zaporožju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar