Ana Brnabić i novac Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/Shutterstock

Premijerka Ana Brnabić istakla je na današnjoj sednici Narodne skupštine da Vlada Srbije za sada neće uvoditi porez na ekstraprofit u vreme ekonomske i energetske krize.

Ana Brnabić je ovo izjavila odgovarajući na izlaganje Marinike Tepić, potpredsednice Stranke slobode i pravde i šefice poslaničke grupe Ujedinjenih u Skupštini Srbije, koja je zatražila od Vlade Srbije da se uvede porez na ekstra  profit u vreme krize.

„Za sada nećemo uvoditi porez na ekstraprofit. Mislim da bi to bilo kobno po investicioni ambijent u Srbiji za koji se svaki dan borimo da ga unapredimo“, rekla je srpska premijerka.

„Mislim da je to esencija nestabilnog poslovanja i arbitarnog odlučivanja“, dodala je još ona.

Ona je navela da to nije „njihova politička filozofija“.

„Ne mislim da je to u najboljem srednjoročnom i dugoročnom interesu naših građana“, izjavila je Brnabić.

Inače, pre tog izlaganja premijerke Srbije potpredsednica stranke Stranke slobode i pravde Marinika Tepić zatražila je da Vlada Srbije uvede porez na ekstraprofit, navodeći da bi od uvođenja ovog poreza budžetski prihodi u narednoj godini bili uvećani za milijardu evra.

„Za povećanje osnovnih plata za nastavnike na 100.000 dinara, za lekare na 150.000 i 85.000 za medicinske sestre i pomoćno osoblje potrebno je 640 miliona evra“, rekla je Tepić.

Opširnije o tome šta se dešavalo na sednici Skupštine Srbije pročitajte u našem blogu.

BONUS VIDEO – Govor Srđana Milivojevića u Skupštini Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare