Foto: Tamara Marković/Nova.rs

Najavljeno poskupljenje putarine već je bacilo građane u računanje koliko će ih putovanje po Srbiji koštati od naredne godine. Kada se na novi cenovnik doda i gorivo, put od Beograda do Niša koštaće oko 4.500 u jednom pravcu. Za putanju Beograd-Subotica biće potrebno oko 3.500 dinara, dok će od prestonice do Novog Sada računica biti oko 1.700 dinara.

Od početka Nove godine, sa povećanjem od 9 odsto na putarine, najizraženije povećanje će biti na deonicama kod kojih je putarina sada oko pa i preko 1.000 dinara. Kada se na to doda i gorivo čija je cena promenljiva već mesecima u nazad, nema sumnje da se celokupna računica menja.

Od Beograda do Niša preko 4.500 dinara

Prema novom cenovniku koji će na snagu stupiti od početka naredne godine putrina od Niša do Beograda će umesto dosadašnjih 890 dinara, iznositi 970 dinara, piše Blic.

Pročitajte još:

Kada se na ovu računicu doda i gorivo, za put 237 kilometara sa automobilom prosečne potrošnje koštaće oko 4.500 dinara. Ova računica važi samo za automobile koji troše benzin.

Sa četvorotočkašem koji troši dizel, računica je nešto manja i ukupan ceh iznosiće oko 3.500 dinara, ali samo za jedan pravac.

Beograd-Subotica 3.500 dinara

Nakon poskupljena putarine, ova usluga na relaciji od Beograda do Subotice koštaće skoro 700 dinara. Kada se na to doda i potrošeno gorivo, za put od 188 kilometra biće potrebno pripremiti oko 3.500 dinara, u jednom pravcu i to pod uslovom da je automobil prosečni potrošač.

Sa takođe malim potrošačem koji troši dizel, ista ruta prema gruboj računici sa gorivom i putarinom mogla bi da košta i do 1.000 dinara manje.

Beograd – Novi Sad 1.700 dinara

Putarina od Beograda do Novog Sada prema još uvek važećem cenovniku iznosi 240 dinara. Sa najavljenim poskupljenjem od 9 odsto ovaj iznos biće uvećan za 21 dinar i od početka nove godine iznosiće 261 dinar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare