Podeli:
Novak Đoković i Dominik Tim Foto: EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Dominik Tim, finalista Australijen opena i treći igrač na svetu, još jednom je ponovio da stoji iza reči da neki teniseri ne zaslužuju pomoć.

“Ne želim da objašnjavam, stojim iza onoga što sam rekao. Problem je što su moje reči izvučene iz konteksta. Od početka sam govorio da treba pomoći nekim igračima. Ali ima i onih kojima ne treba. Hoću da ja odlučujem kome pomažem. Pomagao sam igračima i pre nego što se ovo dogodilo. Donacije su privatna stvar. Nije potrebno da se sve javno objavljuje”, rekao je Tim koji se usprotivio inicijativi Novaka Đokovića da teniseri osnuju fond za pomoć lošije rangiranim igračima.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogi teniseri su na gubitku zbog suspenzije sezone, a Austrijanac je uveren da će se turniri ponovo igrati.

“Pre nekoliko dana rekao bih da se neće više igrati. Ali granice se otvaraju. Sada je pitanje šta će biti sa US Openom. Možda ćemo morati da budemo u karantinu dve nedelje pred turnir”.

Tim je na startu sezone stigao do finala Australijan opena u kome je izgubio od Đokovića.

“Finale Australijan Opena je bilo iscrpljujuće, psihički i fizički. Ali, dobro sam se fizički osećao kada je sezona prekinuta. Nisam bio ljut. Nisam mogao da se bavim svojim poslom, ali sam imao dovoljno sreće da se uopšte profesionalno bavim tenisom. Prihvatio sam situaciju, poštovao pravila”, objasnio je Tim koji će u junu igrati na turniru ‘Adria Tour’ u organiziaciji Đokovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar