Avganistanski zvaničnik: Troje dece ubijeno u američkom napadu u Kabulu

Svet 29. avg. 202122:39 > 22:40
Podeli:
Eksplozija u Kabulu, poginulo troje dece
Eksplozija u Kabulu, poginulo troje dece Foto:Saifurahman Safi / Xinhua News / Profimedia

Avganistanski zvaničnik izjavio je da je troje dece ubijeno u današnjem napadu američkog drona na automobil terorističke grupe ISIL-K za koji se veruje da je bio pun eksploziva kada je išao ka kabulskom aerodromu. Američke snage su u poslednjoj fazi povlačenja iz Kabula, čime će okončati dve decenije angažmana u Avganistanu.

Zvaničnik je insistirao na anonimnosti iz bezbednosnih razloga, prenosi AP.

U američkom napadu dronom u nedelju uništeno je vozilo u kojem se nalazilo „više bombaša samoubica“ iz ogranka Islamske države u Avganistanu (ISIS-K), koji su planirali da napadnu međunarodni aerodrom u Kabulu, saopštili su američki zvaničnici.

Vojska SAD je rekla da su teroristi planirali da ponovo napadnu, baš kao i u četvrtak, kabulski aerodrom, gde se i dalje odvija velika evakuacija uoči krajnjeg roka za povlačenje američkih snaga, 31. avgust.

Talibani su saopštili da je meta američkog vazdušnog napada u nedelju bio bombaš samoubica koji se nalazio u vozilu punom eksploziva.

Američke snage su u poslednjoj fazi povlačenja iz Kabula, čime će okončati dve decenije angažmana u Avganistanu, dok se talibani pripremaju da preuzmu kontrolu nad aerodromom.

Na aerodromu u nedelju bilo je civila koji bi trebalo da budu evakuisani pre nego što se trupe povuku, rekao je za Rojters pripadnik zapadnih bezbednosnih snaga.

BONUS VIDEO: Avganistanci u balkanskim kampovima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar