Zlatni toalet u raskošnoj vili: Pali korumpirani ruski policajci FOTO

Svet 22. jul. 202115:29
Podeli:
Foto: Sledcom.ru

Pozlaćeni toaleti pronađeni su u vili koju su pretresli ruski istražitelji u sklopu istrage svojih kolega iz policije za koje se sumnjalo da su korupmirani.

PROČITAJTE JOŠ:

Veb sajt Istražnog komiteta objavio je video snimak koji je prikazuje ekstravagantne enterijere u ogromnoj vili. Pukovnik Aleksej Safonov, šef saobraćajne policije u južnom delu Stavropolja, uhapšen je sa još šest osoba, prenosi BBC.

Saobraćajna policija navodno je primala mito za izdavanje lažnih dozvola preduzećima. Dozvole su navodno omogućavale vozačima prolazak kroz policijske punktove sa neovlašćenim teretom građevinskog materijala.

Foto: Sledcom.ru

Optuženi nisu komentarisali optužbe. Policijske snage širom ruskog Severnog Kavkaza bile su uključene u antikorupcijsku operaciju. Istražni komitet kaže da su izvršili oko 80 pretresa, uključujući i kancelarije saobraćajne policije, i zaplanili su velike količine gotovine, kao i luksuzni automobili.

Istražni komitet – rusko telo po uzoru na američki FBI – kaže da Safonovljeva banda tokom više godina uzela mito u vrednosti od 19 miliona rubalja (255.000 dolara).

Foto: Sledcom.ru

Safonov bi mogao da bude suočen sa do 15 godina zatvora ako bude proglašen krivim. Među, uhapšenima je bio i njegov prethodnih Aleksandar Arzhanukhin.

Aleksandar Kinštin, poslanik Jedinstvene Rusije, rekao je da je više od 35 policajaca saobraćajne policije u regionu privedeno.

Foto: Sledcom.ru

„U suštini u Stavropolju deluje prava vrsta mafije koja profitira od svega: od registarskih tablica i dozvola za teret do isporuke peska“, napisao je na aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar