Ženi se zapalio automobil, stalno vozila u prvoj brzini

Svet 26. maj. 202121:52
Podeli:
Foto: Printscreen

Bjelovarski policajci utvrdili su razlog zbog kojeg se u petak oko 9:45 na parking mestu u Ulici Dimitrija Demtra u Bjelovaru zapalio "fijat punto" u vlasništvu 77-godišnjakinje.

POGLEDAJTE JOŠ:

Naime, uviđajem je utvrđeno da je do požara došlo jer je vlasnica automobil vozila u prvoj brzini, zbog čega je došlo do pregrevanja motora, piše N1.

„Nakon što je parkirala automobil i otišla, došlo je do samozapaljenja ispod poklopca motora, koji je u potpunosti izgoreo. Takođe, došlo je i do pucanja prednjeg vetrobranskog stakla“, kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj, a prenosi N1 Sarajevo.

„Nakon što pet meseci nisam vozila, sela sam u automobil i krenula prema centru grada. Sećam se da sam prebacila u prvu brzinu i krenula. Budući da sam tražila mesto za parkiranje, vozila sam skroz polako, parkirala sam auto i otišla sam u grad. Moja kuća je svega kilometar dalje od Demetrove, gde sam ostavila auto. Kada sam se za sat vremena vratila, policija i vatrogasci bili su u ulici. Šokirala sam se kada sam videla da stoje pored mog auta, koji je bio prekriven penom. Tada su mi ispričali da se zapalio“, priča 77-godišnja žena kojoj se u petak u Bjelovaru zapalio „fijat punto“ jer ga je vozila samo u prvoj brzini.

Naime, žena živi sama otkako joj je preminuo suprug, a kako ne bi neprestano nekoga molila za pomoć, automobilom se povremeno koristi kako bi došla do centra grada ili groblja u obližnjem Gudovcu.

„Iako sam položila vozački ispit još 80-ih godina, nisam uopšte vozila. Međutim, nakon suprugove smrti, muka me je naterala na to. Ne želim stalno da molim kćerku ili unuka da me voze u radnju. Htela sam da budem nezavisna. Polako vozim i zaista sam oprezna, ali šta se dogodilo tog petka, ja se jednostavno ne sećam. Veoma mi je teško zbog toga“, iskrena je 77-godišnjakinja, koja se nekoliko meseci brinula o nepokretnom bratu. U to vreme nije izlazila iz kuće, a u petak joj je bila prva vožnja automobilom nakon dugo vremena.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar