Zelenski: Potezi SAD o Severnom toku umanjuju poverenje

Svet 07. jun. 202109:37
Podeli:
Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski smatra da nedavne odluke, koje su doneli američki predsednik Džozef Bajden i njegova administracija, mogu da umanje nivo poverenja koje njegova zemlja ima u SAD.

Pročitajte još:

Medijski sajt Aksios citirao je ukrajinskog predsednika koji je rekao da nije siguran koliko bi nedavni potezi američke administracije, vezano za izgradnju gasovoda Severni tok 2, mogli da utiču na umanjenje poverenja u nepokolobljivu podršku koju Ukrajina ima od Vašingtona.

Zelenski je ranije izneo svoje neslaganje sa američkim potezom protiv uvođenja sankcija u vezi sa građevinskom kompanijom ruskog gasovoda Severni tok 2.

Severni tok 2 je međunarodni projekat za izgradnju gasovoda koji će se proći ispod Baltičkog mora od ruske obale do Nemačke, čime zaobilazi Ukrajinu, Belorusiju, Poljsku i druge tranzitne istočnoevropske i baltičke zemlje.

Novi gasovod dužine 1.230 kilometara, koji u osnovi ide istom trasom kao i Severni tok, prolazi ekonomskim zonama i teritorijalnim vodama pet zemalja – Rusije, Finske, Švedske, Danske i Nemačke.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar