„Zbog Mila EU na nogama, a policija i tužilaštvo ćute“

Svet 12. avg. 202012:08
Podeli:
Crno na bijelo
Foto: Platforma Crno na bijelo

"Zašto crnogorska policija i tužilaštvo na čelu sa Ivicom Stankovićem u v. d. stanju čeka zamolnicu i podatke sa Malte kada dobro znaju da svaka informacija koja se pojavi u javnosti po postojanju teškog krivičnog dela po automatizmu zahteva preduzimanje istražnih radnji u smislu rasvetljavanja krivičnog dela", naglašavaju iz koalicije Crno na bijelo.

Povodom izjave čelnika Uprave policije i današnjeg saopštenja Evropske komisije u vezi afere Možura reagovali su iz koalicije Crno na bijelo, prenose Vijesti.

„Još jednom su se potvrdili naši navodi da istraga povodom ubistva novinarke sa Malte vodi do vrha crnogorskog režima. Konkretno, do predsednika Mila Đukanovića i potpredsednika Skupštine Branimira Gvozdenovića. Nakon sina ubijene novinarke, oglasila se i Evropska komisija, a jedino crnogorska policija se i dalje pravi kao da se ništa ne dešava“, saopšteno je iz koalicije Crno na bijelo.

Pročitajte još:

Iz ove koalicije ističu da nisu iznenađeni reakcijom tužalaštva i vrha crnogorske policije.

„Nismo začuđeni kada imamo u vidu da ljudi poput Bakovića, Lazovića i Veljovića upravljaju policijom. Ni mnogo jednostavnije slučajeve nisu rešili, što je očekivano jer su i sami akteri više afera. Po našim informacijama i Europol i policija Malte je tražila od naše policije da se uključe u slučaj. Čak i da nije tako, a jeste, valjda je logično, nakon svih iznesenih dokumenata i milionske štete za budžet, da tužilaštvo i policija sami pokrenu istragu. Afera Možura je napravila štetu po građane koja se meri stotinama miliona evra. Tu štetu će građani platiti kroz uvećane račune za struju. Verovatno su istim tim novcem ili novcem iz drugih afera, kupili stanove, luksuzne automobile i rolekse visokim funkcionerima policije“, navode iz kolacije Crno na bijelo.

Crno na bijelo je još ranije pokazalo dokumenta povezanih firmi u aferi Možura.

„Nadležno tužilaštvo nije preduzelo apsolutno ništa, a da se tek od ovakve policije to ne očekuje. Ne možete dokazati ni poreklo svoje imovine i možda baš u tome leži razlog zašto se najveće afere ne otvaraju. Treba ponoviti još jednom da nas belosvetski tajkuni pljačkaju ugovorima, koje im obezbeđuje naša Vlada. Podsećanja radi, firme koje su ušle u posao oko Možure registrovane na Sejšelima i Dubaiju, a i sama ministarka ekonomije je izjavila da ne zna kome je dat posao. Ovo govori o neznanju ili zidu ćutanja koji postoji u ovom slučaju. Samo da ne dođemo u situaciju da policija održi pres konferenciju na kojoj će reći da je rešila slučaj, a da nakon dva meseca demantuje sebe samu, kao što je to ranije bio slučaj“, zaključuju u koaliciji Crno na bijelo.

Komentari

Vaš komentar