Zbog kršenja mera u Podgorici odgovaraće 215 osoba

Svet 24. mar. 202118:13 > 23:41
Podeli:
Foto:E-Stock/Petar Jovanović

Podgorička policija podnela je 129 krivičnih prijava protiv 215 osoba od početka godine zbog kršenja epidemioloških mera za suzbijanje koronavirusa.

POGLEDAJTE JOŠ:

Iz Uprave policije je saopšteno da je od 215 osoba protiv kojih su zbog kršenja mera podnete krivične prijave, njih 49 je uhapšeno, a 27 je bezbednosno interesantnih lica.

Iz policije navode da se Podgorici pretežno kršila mera zabrane izlaska iz objekta stanovanja u propisanom vremenu, te da će zbog kršenja ove mere odgovarati 101 građanin.

„Zbog kršenja mere zabrane organizovanja privatnih skupova i veselja odgovaraće 88 osoba. Naime, 22 osobe su zatečene na svadbenom veselju, a ostale osobe su kršile meru zabrane okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva. Protiv 21 osobe podnete su krivične prijave zbog obavljana ugostiteljske delatnosti uprkos zabrani, a od navedenog broja 16 osoba je ovu meru kršilo u Opštini Tuzi“, saopšteno je iz policije.

Dodaju da su krivične prijave podnete protiv tri osobe zbog kršenja mere samoizolacije.

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori, kao i u većini zemalja, je ozbiljna i teška.

„Nadležne institucije čine sve kako bi se što efikasnije izborili protiv pandemije izazvane virusom Kovid-19“, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Ministarstvo zdravlja prošle sedmice donelo je nove epidemiološke koje podrazumevaju zaključavanje 11 gradova i opština, a najavljene su i nove mere.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar