Zbog incidenta u Vukovaru hrvatski zvaničnik podneo ostavku

Svet 30. nov. 202011:26
Podeli:
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Državni sekretar u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepan Sučić podneo je danas neopozivu ostavku zbog "neprimerenog ponašanja u Vukovaru", saopštilo je hrvatsko ministarstvo.

„Zbog svog neprimerenog ponašanja u Vukovaru, izvinjavam se hrvatskoj javnosti i svima koje sam svojom gestom ili izjavom povredio“, saopštio je Sučić.

Pročitajte još:

On i direktor Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru Krunoslav Šeremet izazvali su proteklog vikenda incident u Vukovaru. Ubrzo nakon što je premijer Andrej Plenković pozvao građane na odgovornost i poštovanje epidemioloških mera, Sučića, Šeremeta i još nekolicinu gostiju policija je zatekla u konzumiranju pića u jednom lokalu koji je u ponoć morao da bude zatvoren i ispražnjen.

Sučić i Šeremet su se verbalno sukobili sa policajcima i odbili da im daju lične karte. Policija je na kraju pozvala interventnu koja je uz primenu fizičke sile privela Šeremeta dok je Sučić je na kraju bez opiranja otišao sa policajcima ali je prilikom ulaska u prostorije Policijske stanice Vukovar rukom udario u vrata i oštetio ih.

Jutarnji list prenosi da su državni službenici pretili policajcima otkazima a jedan od njih dvojice je spominjao je i ministra Davora Božinovića, pretio da će zvati i njega, a jedan od policajaca koji je poreklom Srbin morao je da sluša i uvrede na račun svoje nacionalnosti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar