Zašto svetski mediji preporučuju Crnu Goru za letovanje

Svet 08. maj. 202111:11
Podeli:
Crna Gora Kotor
Kotor Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Prestižni britanski magazin za putovanja Vonderlast preporučio je Crnu Goru, zajedno sa susednom Albanijom, kao prvu destinaciju na listi zemalja koje bi trebalo posetiti u julu ove godine.

Pročitajte još:

Crna Gora se još jednom našla u društvu egzotičnih svetskih destinacija, kao što su Australija, Sejšeli i Meksiko, a autori članka objavljenog u Vonderlastu ističu Crnu Goru kao savršenu letnju destinaciju sa manje gužve, a idealnih temperatura za ovaj period godine.

„Prošetajte Kotorom, upijajte zrake sunca na budvanskim plažama i uživajte u prirodi Nacionalnog parka Durmitor“, napisao je autor teksta.

I nemački mediji prepoznali su Crnu Goru kao destinaciju koju vredi posetiti. Poznati nemački nedeljnik Freizejt Voše objavio je članak o Crnoj Gori, koju u okviru rubrike „Putovanja iz snova“ opisuje kao „rajsko mesto na Balkanu“.

Članak o Crnoj Gori objavljen je na osam strana ovog poznatog nemačkog nedeljnika, a autori ističu da, iako mala balkanska država, Crna Gora iznenađuje divnim iskustvima u prirodi.

„Plaže sa kristalno čistim vodama Jadranskog mora, romantična mesta sa velelepnim crkvama, manastiri i palate i onaj mali, sofisticirani Tivat“, dodaju autori, naveli su.

Osvrnuli su se i na Bokokotorski zaliv, Budvu i Sveti Stefan, Veliku plažu, ali i na sever Crne Gore, ističući prirodne lepote Nacionalnog parka Durmitor.

BONUS VIDEO :

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar