Zašto Megan Markl neće prisustvovati sahrani princa Filipa

Svet 14. apr. 202111:02 > 11:04
Podeli:
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Megan Markl ostale je u Montesitu u Kaliforniji dok je princ Hari otišao za London kako bi prisustvovao sahrani svog dede princa Filipa. Megan nije otišla sa njim jer navodno "ne želi da bude u centru pažnje na sahrani", tvrde njeni prijatelji, prenosi Dejli mejl.

PROČITAJTE JOŠ:

Uprkos tome što je trudna vojvotkinja odbila da se vrati u London sa princem Harijem kako bi se pridružila njegovoj porodici u tuzi za pokojnim vojvodom od Edinburga, prijatelji kažu da su ona i princ Filip imali posebnu vezu i da ga je ona obožavala.

Markl je navodno rekla da ja spremna da oprosti kraljevskoj porodici uprkos navodima koje je iznela kod Opre u intervjuu, da je porodica bila rasisitički nastrojena prema njenom sinu Arčiju i da su ignorisali njene mentalne probleme, rekao je njen prijatelj za Dejli mejl.

Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Pored toga što nije želela da bude u centru pažnje, portparol Bakingemske palate je rekao da Megan neće prisustvovati jer ju je „lekar savetovao da ne putuje“, jer je u šestom mesecu trudnoće.

„Megan je rekla da joj je trenutno najveća briga da podrži Harija. Istakla je da u ovo doba porodica treba da se okupi, da ostave razlike po strani i da se ujedine. Rekla je da je to ono što bi princ Filip želeo i da je voljna da oprosti i da krene napred“, rekli su njeni prijatelji.

Iako postoji mogućnost da Megan ode u Veliku Britaniju i da se pridruži Hariju pre sahrane u subotu, insajder kaže da je njena majka Dorija nepopustiljiva i da joj ne dozvoljava da putuje pošto je trudna.

Dorija insistira da Megan ostane i da podrži Harija izdaleka. Poput Harija, Dorija se zaštitnički odnosi prema Megan i ne želi da rizikuje sopstveno zdravlje.

Foto:EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

„Megan je rekla da to što nije otišla na sahranu neće promeniti njen odnos sa kraljicom. Rekla je da kraljica razume njeno odsustvo i da bi želela da ostane bezbedna i da bude zdrava zbog svoje bebe“, rekao je njen prijatelj.

Prijatelji kažu da je Megan rekla da je ovo pravi trenutak da Hari popravi odnos sa ocem i bratom i da za to ona ne treba da bude tamo.

Hari je prošlog vikenda sleteo na londonski aerodrom Hitrou bez svoje supruge. To je njegova prva poseta Britaniji od kada je napustio kraljevske dužnosti.

Hari će sahrane svog dete biti u karantinu. Karantin može da napusti posle pet dana, a ne posle 10 ako mu test bude negativan.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar