Zaražena porodica brazilskog predsednika antivaksera, čak i beba ima koronu

Svet 30. sep. 202112:30
Podeli:
Bolsonaro Foto: Fotoarena / ddp USA / Profimedia, Instagram

Eduardo i Eloisa Bolsonaro, sin i snaja brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, kao i njegova unuka Georgia Bolsonaro stara 11 meseci pozitivne su na koronavirus.

PROČITAJTE JOŠ:

Eloisa Bolsonaro udata je za Eduarda Bolsonara, kongresmena iz Sao Paula. Ona je u ponedeljak saopštila na Instagramu da je zaražena i to četiri dana nakon što je njen suprug otkrio da ima koronavirus.

Eloisa je istakla da njena ćerka Georgia Bolsonaro ima samo blage simptome, uključujući temperaturu i curenje iz nosa.

„Prvog dana smo se osećali loše, sada smo hvala Bogu dobro. I zahvaljujući leku koji sam upravo uzela, odmah mi je bolje. Impresivno“, rekla je.

„Hvala Bogu što više nije imala temperaturu i voljna je jede i da se igra“, rekla je govorivši io stanju svoje ćerkice.

Ovo je drugi put da je Bolsonarova snaja dobila koronavirus. Njegov sin, kongresmen Eduardo Bolsonaro, dobio je simptome nakon povratka kući iz Njujorka, gde je sa delegacijom Brazila i sa svojim ocem bio na Generalnoj skupštini UN-a.

Bolsonarov sin je vest da je dobio koronu objavio na Tviteru u petak ujutru. Tri dana ranije, brazilski ministar zdravlja Marselo Kviroga dobio je pozitivan rezultat nakon sastanka sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom. Kviroga se trenutno nalazi u Njujorku u karantinu.

Foto: Instagram

Brazilski predsednik Bolsonaro je bio zaražen koronavirusom 8. jula 2020. godine i nije imao nikakve simptome. On je i sada testiran na koronavirus i bio je negativan.

Bolsonaro je poznat u svetu kao lider koji je u početku umanjivao opasnost od koronavirusa. Nije preduzeo mere kako bi zaštitio svoje stanovništvo i sprečio da se virus slobodno širi. Takođe je istakao da se neće vakcinisati protiv korone.

Mišel i Žair Bolsonaro
Foto: EPA / RICARDO MORAES / POOL

Međutim, svetski mediji pišu da je njegova supruga Mišel koja je imala koronavirus 30. jula 2020. godine, vakcinisana tokom svoje nedavne posete Njujorku.

Stariji Bolsonarov sin Flavio, imao je koronavirus 2020. godine, a prvu dozu AstraZeneke je primio 20. jula 2021. godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram