Zaharova: Nema dokaza da su ruski hakeri izveli sajber napad

Svet 05. apr. 202117:48
Podeli:
Marija Zaharova Foto:Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Zapadni mediji nisu pružili nikakve dokaze ili izvore navodeći umešanost ruskih hakera u sajber napade na nemački Bundestag, navela je danas u saopštenju portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Oni ukazuju na moguću odgovornost neke grupe Gostrajter, koja je verovatno vezana za Rusiju, a kao i obično ne daju nikakve dokaze ili izvore“, navela je ona, prenosi agencija Tass.

Portparolka ruskog Ministarstva je naglasila da je Nemačka upoznata sa kontaktima ruskog Nacionalnog koordinacionog centra za računarske incidente, koji radi sa stranim agencijama u vezi sa takvim pitanjima.

„Međutim, očigledno još jednom nisu podneti zvanični zahtevi (Centru). Mnogo je lakše neosnovano smatrati Rusiju odgovornom nego istinski sarađivati sa našom zemljom“, istakla je Zaharova.

Ranije je „Špigel“ preneo pozivajući se na neidentifikovane izvore da su hakeri pokušali da provale u računare i lične mejlove sedam poslanika Bundestaga i 31 regionalnog poslanika.

Prema izveštaju, grupa Gostrajter mogla bi stajati iza ovog napada. U članku se tvrdi da je grupa možda povezana sa Rusijom, ali nisu izneti dokazi.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar