Zaharova: Navaljnog sponzorišu strane ambasade, pogodite koje

Svet 05. sep. 202109:49
Podeli:
Marija Zaharova
Marija Zaharova Foto: - / Sputnik / Profimedia

Informacije da blogera Alekseja Navaljnog sponzorišu strane ambasade u Rusiji su potvrđene, a većina donacija prolazila je kroz američko i nemačko diplomatsko predstavništvo, izjavila je protparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Pročitajte još:

Ona je na svom nalogu na aplikaciji Telegram navela da je pročitala informaciju da su među onima koji su sponzorisali projekte Navaljnog desetine zaposlenih u stranim ambasadama u Rusiji.

„Odlučila sam da otkrijem da li je to laž. Ispalo je da nije i sve je potvrđeno“, napisala je Zaharova, prenosi Tas s.

Kako je objasnila, šema je sprovođena tako što bi strane ambasade unajmljivale ruske državljane i plaćale im novcem koji je kasnije prebacivan u odgovarajuće agencije.

„Pogodite preko čijih je ambasada prošlo najviše donacija. U pravu ste, kroz američku i nemačku“, napisala je Zaharova.

Ona je dodala da su i ambasade Kanade, Francuske, Španije i drugih zemalja članica NATO takođe učestvovale u „ovoj maloj vrteški“.

„Da li su strane vlase osmislile ovaj vid prebacivanja novca specijalno za Navaljnog ili je to bila iznenađujuća koincidencija osećanja između poslodavaca i zaposlenih, to treba da ispitanju naši civilni aktivisti i novinari“, poručila je Zaharova.

Ona je ocenila i da bi u zapadnim mejnstrim medijima „izbila histerija“ kada bi zaposleni u ruskim diplomatskim predstavništvima prebacivali novac, na primer republikancima u SAD ili Kataloncima u Španiji.

„Krici bi se čuli širom planete“, navela je Zaharova.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar