Zagrepčanka spasla čoveka iz auta koji je tonuo

Svet 25. jul. 202010:45 > 11:43
Podeli:
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jedna Zagrepčanka je tokom jučerašnjeg nevremena u hrvatskom glavnom gradu priskočila u pomoć čoveku koga je voda zarobila u autu i nije mogao iz njega da izađe.

„Ja sam šetala pse po kvartu i čula ženu da viče “izađi napolje”. Čovek je tonuo u autu u podvožnjaku, nije mogao da otvori vrata, a auto je tonuo. Ja sam pitala ljude jesu li zvali koga – jesu, ali ili bude zauzeto ili kažu da zasad nemaju nikog. Onda sam zavezala pse, skinula patike, duks i naočare i ušla u vodu. Doplivala sam do auta i pomogla sam mu da otvori vrata i on je izašao na krov auta i čekao vatrogasce, a ja sam isplivala s njegovom protezom, jer čovek nema nogu. Auto više nije tonuo pa je bio siguran na krovu. Vatrogasci su došli za par minuta i izvukli ga“, opisala je Mirna Mrčela situaciju za N1.

Njena majka Nevenka je takođe izvestila o njenom herojskom činu.

„Mama, samo da znaš, da se ne šokiraš od mog statusa. Pre sat vremena sam plivala u Miramarsku da pomognem čoveku koji je tonuo. Nije mogao otvoriti vrata. Ja sam mu pomogla i on je izašao na krov auta i čekao vatrogasce, a ja sam isplivala s njegovom protezom, jer čovek nema nogu. Pse sam bila zavezala za ogradu podvožnjaka. Vatrogasci su ga izvukli. Ja sam, evo, doma, oprala se u toploj vodi i OK sam. A i čovek je OK“, opisala je majka poruku koju je dobila od kćeri, dodavši da je izrazito ponosna na humani čin svoje kćeri.

Komentari

Vaš komentar