Do izbora u maju Zagreb vodi Bandićeva zamenica

Svet 28. feb. 202109:57
Podeli:
Foto:Marin Tironi/PIXSELL

Gradom Zagrebom će do lokalnih izbora u maju ove godine upravljati Jelena Pavičić Vukičević (46), zamenica gradonačelnika Milana Bandića koji je preminuo rano jutros od srčanog udara.

Pročitajte još:

Iz Bandićeve Stranke rada i solidarnosti potvrđeno je da će Jelena Pavičić Vukičević, dugogodišnja saradnica Bandića, jedna od dve zamenice gradonačelnika, preuzete rukovođenje gradom Zagrebom do izbora.

U slučaju smrti gradonačelnika nakon dve godine mandata, gradom upravlja do izbora neko od njegovih zamenika, prenosi Hina.

Kada je Bandić 2000. godine prvi put izabran za gradonačelnika, Jelena Pavičić Vukičević bila je sekretar zagrebačke gradske organizacije SDP-a i zastupnica u skupštini grada Zagreba.

Tri godine kasnije ona postaje poslanica u Saboru, 2008. godine sekretarka Gradskog sekretarijata za obrazovanje, kulturu i sport, a od 2009. do 2013. godine po prvi put i zamenica gradonačelnika.

Drugi put ona je izabrana za zamenicu gradonačelnika 2017. godine na neposrednim lokalnim izborima. Jelena Pavičić Vukičević je i potpredsednica Stranke rada i solidarnosti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar