Zagi, Vučko i Pobednik sade jelku u znak podrške Bejrutu

Svet 07. avg. 202023:01
Podeli:
Foto:Screenshot/Twitter/@AleksTomanic

Sarajevski arhitekta i konceptualni umetnik Midhat Mido Kapetanović, autor crteža sa Vučkom, Zagijem i Beogradskim pobednikom, koji su nedavno munjevito obišli Zapadni Balkan, objavio je još jedan. Ovoga puta posvećen je razrušenom Bejrutu.

Naime, na najnovijem crtežu Vučko, maskota 14. Zimskih olimpijskih igara 1984. u Sarajevu, Zagi, maskota Univerzijade 1987. u Zagrebu, kao i Beogradski pobednik simbolično su zasadili drvo (jelku, simbol sa libanske zastave) na ruševinama, kao znak obnavljanja života u Bejrutu.

Uz crtež ide i poruka: „Sa Balkana, solidarnost sa Bejrutom“.

Glavni grad Libana potresla je u utorak razorna eksplozija zbog nebezbednog skladištenja amonijum nitrata u luci od koje je do sada stradalo najmanje 154 ljudi, povređeno je više od 5.000, dok je oko 300.000 njih ostalo bez domova.

Inače, crteži Midhata Kapetanovića koji su ujedinili ceo region i koji pokazuju međusobnu solidarnost građana preplavili su društvene mreže. Na jednom od njih Zagi i Vučko pokušavaju da pridignu i odbrane Beogradskog pobednika, koji se našao na kolenima, iscrpljen i slomljen u nasilnim protestima kod Skupštine, zatim Vučka i Zagija koji se drže za ruke pognutih glava, odajući poštu žrtvama Srebrenice, Vučka i Zagija koji zagrljeni prelaze preko ruševina nakon zemljotresa u Zagrebu…

Komentari

Vaš komentar