Za dečkom ubijene Gabi se još uvek traga

Svet 21. sep. 202117:14
Podeli:
Foto:North Port Police Department / Zuma Press / Profimedia

FBI je u ponedeljak završio pretres porodične kuće verenika Gabi Petito, Brajana Laundri, na Floridi. Međutim, u njoj ništa nije pronađeno, a vlasti nastavljaju potragu za muškarcem koji je, prema navodima njegove porodice, nestao pre nedelju dana, tri dana nakon što je Gabi prijavljena kao nestala.

Pročitajte još:

U nedelju su Brajanovi ostaci pristiju pronađeni u kampu u šumi Bridžer-Teton u Vajomingu u blizini Nacionalnog parka Grand Teton, piše CNN.

Gabi (22) i Brajan (23) su se tokom leta putovali belim kombijem od Njujorka preko američkog Zapada. Brajan se vratio na Floridi 1. septembra njihovom kombijem, ali bez Gabi. Njena porodica prijavila je da je nestala 11. septembra.

Brajanovi roditelji, Kristofer i Roberta, izvedeni su iz kuće u ponedjeljak ujutro kako bi agenti mogli da sprovedu nalog za pretres, rekao je za CNN službenik za informisanje Nort Port Tejlor.

Kasnije su i oni dovedeni na ispitivanje.

Njegovi roditelji su ranije rekli policiji da nisu videli Brajana od prošlog utorka.

Advokat njihove porodice, Stiven Bertolino, rekao je da će održati konferenciju za novinare u utorak, ali je kasnije otkazao događaj. Rekao je da je FBI zatražio da ne održi konferenciju.

Agenti su iz kuće uklonili brojne predmete, a kabriolet Ford Mustang je takođe na ispitivanju.

Dana 27. avgusta, Fibijna majka dobila je poslednju poruku od svoje ćerke, koju je nazvala „čudnom“.

„Možeš li pomoći Stanu, stalno dobijam njegovu govornu poštu i propuštene pozive”, pisalo je u poruci koja se odnosila na Gabijinog dedu.

Nakon te SMS poruke, Fibijin telefon više nije bio u funkciji i prestala je da objavljuje bilo šta na društvenim mrežama o njihovom putovanju.

Još jedna porkua stigla je 30. avgusta.

„Nema službe u Iosemiteu“, glasila je, ali njena porodica sumnja da je ona to napisala, rekla je Nikol Šmit Ričard Staford, advokatica koji zastupa njenog oca i majku.

Mnogi kažu da su se često svađali

CNN je nabavio audio zapis 911 iz šerifove kancelarije Velikog okruga u Moabu u Juti, u kojem pozivalac prijavljuje ono što je nazvao „porodičnim sporom“ između para.

Anonimni građanin je opisao muškarca koji je ošamario ženu i nastavio da je udara sve dok nisu ušli u njihov automobil i odvezli se u belom kombiju sa registarskim tablicama Floride.

Policija je kasnije zaustavila par.

Oni su u policiji rekli kako su zaljubljeni i žele da se venčaju.

Na predlog policije, par se razdvojio te noći, a u policijskom izveštaju opisani su kao zbunjeni i emotivni.

Nakon toga Fibi pronađena mrtva

FBI je saopštio da je pronađeno telo nestale Gabi, i da će obdukcija biti izvršena u utorak, kako bi se utvrdile okolnosti njene smrti.
FBI navodi da je Gabino telo pronađeno u nacionalnom parku, „u skladu sa opisom njenog verenika“, ali potpuna forenzička identifikacija tela tek treba da bude završena.

Čarls Džons, viši agent FBi Denver, obavestio je javnost o tragičnim vestima, ali nije želeo da otkriva kako je njeno telo pronađeno.

BONUS VIDEO: Osmoro Zaječaraca uhapšeno zbog krijumčarenja migranata

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar