Vrisci i panika: Deca bežala kroz prozore škole da se spasu

Svet 11. maj. 202110:20 > 12:36
Podeli:
Kazanj Foto:printscreen/facebook.com/watch/izvestia.ru

U pucnjavi koja se jutros dogodila u školi u Kazanju ubijeno je 11 osoba, među kojima su učenici škole i jedna učiteljica. Na snimcima koji su objavili ruski mediji vidi se kako uspaničena deca beže iz škole i skaču sa trećeg sprata zgrade dok se u njoj dešava pucnjava.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako javljaju RIA Novosti, dva tinejdžera, od kojih je jedna učenik škole, ušli su naoružani u školu i počeli su da pucaju na decu. Ruski mediji objavili su da se kasnije čula i eksplozija.

Na dramatičnom snimku koji su beležeili svedoci vidi se kako deca beže iz škole dok traje pucnjava. U jednom trenutku, vidi se i kako neko iskače kroz prozor. Pojedini mediji objavili su da su deca iskakala kroz prozor, a Sputnjik čak navodi da je dvoje dece poginulo dok je iskakalo kroz prozor. Ovu informaciju zvaničnici još nisu potvrdili.

https://twitter.com/iRealBharat/status/1392025047817064455

Na drugom snimku se vidi dvorište puno dece. Čuju se vrisci.

Jedan od tinejdžera koje je pucao na školske drugove je uhapšen. Drugi napadač, koji je odbio je da se preda policajcima, na četvrtom spratu škole držao je taoce. Policija je uspela da ga likvidira, javlja TASS.

„Drugi napadač na školu u Kazanju, koji se krio u zgradi, likvidiran je“, rekao je policijski izvor agenciji Tass.

Podsećamo, do pucnjave je došlo danas u Kazanjskoj školi broj 175, nakon raspusta i neradnih dana koji su u Rusiji trajali 11 dana.

Prvobitno je javljeno da je ubijeno devet osoba – učiteljica i osmoro učenika. Broj žrtava je u međuvremenu porastao na 11. Agencija TAS S navodi da su povređene 32 osobe, od kojih su 12 dece i jedna odrasla osoba prebačeni u bolnicu. Na lice mesta upućeno je više od 20 vozila Hitne pomoći. Lokalni zvaničnici saopštili su da je u toku evakuacija dece. Predsednik Tatarstana uputio se na lice mesta.

BONUS VIDEO 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar