Vlada Crne Gore: Poštujemo Deklaraciju o Srebrenici

Svet 29. mar. 202116:59 > 17:04
Podeli:
Foto: BETAPHOTO/SKUPSTINA CRNE GORE/Igor Sljivancanin/MO

Vlada Crne Gore na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem poštuje kontinuitet međunarodnih obaveza Crne Gore, kao i odluke svih međunarodnih institucija - saopšteno je danas iz Vlade.

Poručili su da poštuju Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta koju je usvojila Skupština Crne Gore 2009. godine, a u kojoj se osuđuje zločin genocida u Srebrenici počinjen 1995. godine, kao i svi drugi ratni zločini počinjeni tokom sukoba na prostorima bivše Jugoslavije.

Pročitajte još:

„Vlada Crne Gore niti želi, niti može da menja odluke međunarodnih sudova, ali ni da jedne narode proglašava genocidnim, a druge svetim, jer je to suprotno načelu da je svaki zločin pojedinačan, da ima konkretne izvršioce i nažalost, konkretne žrtve i da za takve zločine uvijek odgovaraju konkretni pojedinci. Vlada na čelu sa premijerom Krivokapićem osuđuje sve zločine učinjene od bilo koga i solidariše se sa porodicama svih žrtava bilo kog zločina“, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su istakli da premijer Krivokapić, zajedno sa ministrom pravde Vladimirom Leposavićem i ostalim članovima Vlade, izražava dubok pijetet prema svim žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije i poziva da se prestane sa „svim vrstama politikanstva i manipulacije žrtvama“. Poručili su da su za Vladu pomirenje među narodima i državama regiona od najveće važnosti.

Aktuelna Vlada, kako su kazali, izabrana je nakon demokratske pobjede građana i njihove volje da Crna Gora bude slobodna i ravnopravna, a ne zarobljena i privatna, da bude pravna država u kojoj vladaju zakoni, a ne pojedinci i da odlučno krene putem promjena u društvu u korist pomirenja i stvarne ravnopravnosti svih naroda, vjera i identiteta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar