Vizer: Avio-saobraćaj zavisi od karantina

Svet 11. maj. 202018:26
Podeli:
Foto: EPA/Nestor Bachmann

Niskobudžetna aviokompanija Vizer (WIZZAIR) poručila je danas je su joj potrebne dodatne informacije o planovima Velike Britanije i obaveznom karantinu za putnike koji dolaze u tu zemlju, pre nego što obnovi avionske linije, javlja Rojters pozivajući se na izjavu izvršnog direktora Vizera Jožefa Varadija.

Varadi je istakao kako je jedna od opcija da se izuzetak od karantina napravi za one putnike koji su nedavno imali negativan test na korona virus.

Velika Britanije je danas objavila nove mere koje predviđaju karantin od 14 dana za većinu ljudi koji stižu u zemlju avionom, ali su vlasti najavile da će te mere uskoro detaljnije obrazložiti.

Varadi je ocenio kako bi bilo logično da britanske vlasti dozvole izuzetak od pravila ukoliko su putnici imali negativan test na virus par dana pre puta, kao što se to čini u drugim zemljama u kojima Vizer leti, a takođe, imaju pravilo o karantinu.

Plan vlade Velike Britanije dozvoljava određenim privrednim granama pokretanje poslovanja, savete za izbegavanje javnog trasnporta i nošenje maski, kao i dvonedeljni karantin za putnike iz inostranstva.

Nema, međutim, detalja kako da poslodavci osiguraju bezbednost radnika, zbog čega su u Škotskoj, Velsu i Severnoj Irskoj odlučili da se drže principa „ostanite kod kuće“.

Komentari

Vaš komentar