Više od polovine građana Njujorka želi da Kuomo podnese ostavku

Svet 04. avg. 202117:05 > 17:13
Podeli:
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Većina građana Njujorka - 59 odsto - smatra da guverner te države Endru Kuomo, nakon izveštaja da je seksualno uznemiravao 11 žena, treba da podnese ostavku, pokazalo je danas objavljeno istraživanje javnog mnjenja, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Prema anketi koju je sproveo Institut za javno mnjenje Koledža Marist, to mišljenje deli 52 odsto registrovanih članova Demokratske stranke, u čijim redovima je i sam Kuomo.

Prema tom istraživanju, isti procenat građana države Njujork smatra da, ukoliko njihov guverner sa položaja ne ode sam, trebalo bi ga smeniti.

Kako navode američki mediji, anketa je pokazala ono sa čime se slažu skoro svi u politici, osim naravno prkosnog Kuoma: Guverner drzave Njujork, koji je svojevremeno jako hvaljen za vođenje borbe protiv pandemije, sada je praktično sam.

Do utorka po podne su kompletna kongresna delegacije države Njujork, zajedno sa oba senatora, kao i predsednik Džo Bajden, zatražili Kuomovu ostavku.

Državna tužiteljka Leticija Džejms u utorak je objavila zaključke nezavisne istrage prema kojima je guverner prekršio zakon time što je pomenute žene dodirivao, ljubio ih ili im upućivao neprikladne komentare.

Kuomo je u video izjavi rekao da ne planira da podnese ostavku, jer se nije neprikladno ponašao.
Embed za kraj članka

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar