Vilijam nije razgovarao sa Harijem nakon Filipove sahrane

Svet 22. jun. 202117:17
Podeli:
Foto: EPA-EFE/STR

Kraljevski istoričar Robert Lejsi tvrdi da princ Vilijam i Kejt Midlton nisu nasamo razgovarali sa princom Harijem nakon sahrane prince Filipa, jer su se plašili da će bilo kakva diskusija procuriti u javnost, prenosi Independent.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom sahrane njihovog dede, vojvoda od Kembridža i vojvoda od Saseksa, viđeni su kako razgovaraju dok su se vraćali u zamak Vindzor, što su mnogi smatrali potencijalnim znakom pomirenja. Neki izveštaji preneli su da su Vilijam, Hari i njihov otac princ Čarls razgovarali dva sata nakon sahrane prince Filipa.

Međutim u svojoj knjizi „Battle of the Brothers“, Lejsi tvrdi da su Vilijam i Kejt oklevali da razgovaraju sa Harijem jer su se plašili da će informacije procuriti u javnost.

Autor je rekao da se navodni razgovor između starijih članova kraljevske porodice nikada nije dogodio i da su se princ Čarls, kao i vojvoda i vojvotkinja od Kembridža vratili nazad u svoje domove nakon sahrane.

Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

„Rekli su prijateljima da ne vide smisao razgovara sa Harijem, jer bi se bilo kakva rasprava vratila pravo do Megan, pa onda i do Opre ili nekog drugog u mreži Saseksovih“, napisao je Lejsi, prenosi Independent.

Ova informacija dolazi nakon što je američka novinarka Gejl King, ujedno i prijateljica vojvode i vojvotkinje od Saseksa, izjavila da je Hari razgovarao sa ocem i bratom.

Rekla je: „Zapravo sam ih zvala (Harija i Megan) da vidim kako se osećaju, i istina je da je Hari razgovarao sa svojim bratom i ocem. Rečeno mi je da ti razgovori nisu bili produktivni, ali drago im je što su barem započeli razgovor“.

Lejsi u svojoj knjizi „Battle of the Brothers“ otkriva i nove detalje o događajima na kraljevskom dvoru u Velikoj Britaniji koji su prethodili Meganinom i Harijevom preseljenju u SAD i iznošenju niza optužbi protiv kraljevske porodice.

Kako se navodi, između Vilijama i Harija izbila je velika svađa zbog Meganinog ponašanja prema osoblju u palati.

Princ Vilijam navodno je 2018. godine razdvojio svoje domaćinstvo od princa Harija nakon telefonskog razgovora koji je usledio između braće nakon što su se pojavile tvrdnje da Harijeva supruga Megan Markl maltretira osoblje palate.

Osoblje kraljevske palate u knjizi tvrdi kako je Megan „glumila žrtvu, ali je zapravo bila nasilnica“ i da se loše ponašala prema osoblju koje radi za kraljevsku porodicu. Istakli su da je to ponašanje prenela na princa Harija. U knjizi se navodi da je Vilijam od samog početka sumnjao da je Megan „neprijateljski“ nastrojena prema sistemu monarhije i da je od početka imala plan da se vrati u SAD.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar