Otkrivena Dajanina statua: Ona je promenila svet nabolje

Svet 01. jul. 202119:31 > 19:32
Podeli:
Princ Hari i princ Vilijam otkrivaju spomenik
Princ Hari i princ Vilijam otkrivaju spomenik Foto:Tanjug/Dominic Lipinski /Pool Photo via AP

Britanski prinčevi Vilijam i Hari udružili su se danas na otkrivanju statue njihove pokojne majke princeze Dajane i tom prilikom poručili kako svakog dana misle na majku, koja je svet promenila nabolje.

Ceremonija otkrivanja statue upriličena je u preuređenom vrtu palate Kensington, na 60. rođendan princeze Dajane. Događaj je označio prvo zajedničko pojavljivanje braće nakon sahrane njihovog dede – princa Filipa, koja je održana 17. aprila ove godine.  Vrt Kensingtonske palate je bio jedno od omiljenih mesta princeze Dajane.

Kada su zajedno otkrili statuu pokojne princeze, prinčevi Vilijam i Hari su istakli kako će zauvek osećati njenu ljubav, te da uticaj koji je ostvarila u svetu nikada ne može da izbledi.

Princ Hari i princ Vilijam otkrivaju spomenik
Princ Hari i princ Vilijam otkrivaju spomenik Foto:Tanjug/Dominic Lipinski /Pool Photo via AP

„Sećamo se njene ljubavi, snage i karaktera. To su osobine koje su je učiniče izvorom dobrote za ceo svet. Uspela je da promeni veliki broj života na bolje“, rekli su Dajanini sinovi.

Oni su poručili da se nadaju da će statua „zauvek ostati simbol njenog života i nasleđa“.

Otkrivanju statue je prisustvovao mali broj zvanica, a među njima bio je Dajanin brat, Čarls Spenser.

Princ Hari i princ Vilijam
Princ Hari i princ Vilijam Foto:Tanjug/Dominic Lipinski /Pool Photo via AP

Podsetimo, prince Hari se prošle godine preselio u Kaliforniju sa suprugom Megan Markl i sinom Arčijem. Par je nedavno dobio ćerku, koja je dobila ime u čast svoje bake i prabake – Lilibet Dajana. Hari je nekoliko puta isticao kako je u komplikovanim odnosima sa bratom, ali je uprkos tome on najbliža osoba u njegovom životu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar