Vijesti: Sekulović odbio zahtev premijera da smeni Brđanina

Svet 08. sep. 202107:21
Podeli:
Zdravko Krivokapić Foto: Zoran Đurović/Nova.rs

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović odbio je u ponedeljak na sastanku u Vladi zahtev premijera Zdravka Krivokapića da smeni direktora Uprave policije Zorana Brđanina, nakon čega mu je on rekao će tražiti od parlamenta da razreši njega, saznaju "Vijesti".

Pozivajući se na izvor upoznat sa sadržinom sastanka u zgradi Vlade, na kojem je navodno bila i ministarka odbrane Olivera Injac, Vijesti pišu da je premijer od Sekulovića tražio da smeni Brđanina zbog oklevanja da sprovede akciju obezbeđenja ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.

„Sekulović je odbio da smeni Brđanina, zahtevajući da mu se objasni po kom osnovu“, rekao je taj izvor.

Krivokapić je potom rekao Sekuloviću da se dogovorio sa liderima Demokratskog fronta da podnese Skupštini predlog za njegovo razrešenje, na šta mu je ministar odgovorio „da to uradi jer je to njegovo pravo“, rekao je sagovornik „Vijesti“.

Nakon sastanka, nekoliko Brđaninovih pomoćnika navodno je dobilo telefonske pozive sa pitanjem da li bi preuzeli funkciju vršioca dužnosti direktora Uprave policije, što su oni odbili.

Iz kabineta premijera Krivokapića juče je saopšteno da ne mogu „u ovom trenutku“ odgovoriti na pitanja koja su im dostavile „Vijesti“ o tom događaju.

Bonus video: Dramatični momenti sa Cetinja

Komentari

Vaš komentar