Vijesti: Krapovic, Šaranović i Koprivica kandidati demokrata

Svet 28. okt. 202018:02 > 22:32
Podeli:
Foto: N1

Poslanici Demokratske Crne Gore Dragan Krapović, Momo Koprivica i Danilo Šaranović kandidati su za resore spoljnih poslova, pravde i kulture u novoj crnogorskoj vladi. Dan ranije Demokratski front načelno je prihvatio ponudu mandatara Zdravka Krivokapića o podeli ministarstava, po kojoj toj političkoj grupaciji pripada osam resora i jedno mesto potpredsednika u novoj vladi.

Pozivajući se na svoja saznanja, podgorički dnevnik piše da je Krapović predložen za ministra spoljnih poslova, Koprivica za ministra pravde, a Šaranović za ministra kulture.

Inače, iz Koalicije za budućnost Crne Gore za sutra su najavili konferenciju za novinare mandatara.

„Tom prilikom mandatar će saopštiti detalje u vezi sa pregovorima, ponuđenim rešenjima i drugim pitanjima koja se nalaze u sferi vašeg interesovanja“, rekli su Vijestima iz te liste.

Dan ranije Demokratski front načelno je prihvatio ponudu mandatara Zdravka Krivokapića o podeli ministarstava, po kojoj toj političkoj grupaciji pripada osam resora i jedno mesto potpredsednika u novoj vladi.

Podgorički mediji pišu da je načelni dogovor lidera DF-a da Nova srpska demokratija, čiji je predsednik Mandić, dobije resore Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva ekonomije i Ministarstva za planiranje prostora i građevinarstvo (nastalo podelom MORT-a).

Pokret za promene imenovaće predstavnika za potpredsednika Vlade za demokratsku tranziciju i reforme i resor Ministarstva prosvete.

Demokratska narodna partija dobiće Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo javne uprave, a Socijalistička narodna partija Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo sporta i mladih, saznaju podgorički mediji.

Zanimljivo je da su lideri DF u pismu mandataru Zdravku Krivokapiću poručili da će vratiti ponuđeno Ministarstvo nauke, kao što su mu, kako ističu, prepustili i druge dve važne funkcije u vladi – resor finansija i mesto Generalnog sekretara Vlade.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar