Amfilohije poručuje: Sveti Vasilije najbolja vakcina

Svet 12. maj. 202010:07 > 17:36
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Острог Тв Студио

Vernici su se rano jutros okupili ispred manastira Ostrog, a mitropolit crnogorsko - primorski Amfilohije služio je liturgiju povodom Dana Svetog Vasilija Ostroškog, na kojoj je poručio da je “najbolja vakcina za isceljenje svih virusa i onih duhovnih, duševnih i telesnih - Sveti Vasilije”.

Od juče je u Crnoj Gori dozvoljeno vršenje verskih službi, ali pod određenim uslovima.

U verskom objektu može se nalaziti jedna osoba na 10 kvadrata, dok izvan može biti maksimalno 20 lica.

Zabrana okupljanja je i dalje na snazi.

Svetu arhijerejsku liturgiju služio je u devet časova mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

„Samo treba da poštujemo sve zahteve Nacionalnog koordinacionog tela, to je nasušna potreba, da se drži odstojanje“, rekao je ranije Amfilohije.

Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije služio je danas u manastiru Ostrog liturgiju povodom dana Svetog Vasilija Ostroškog i poželeo da se iscele svi virusi, a posebno, kako je rekao, virus bratomržnje i bratskih nesreća.

Mitropolit je posebnu radost izrazio zbog velikog broja mladih koji su došli u Ostrog.

Nakon liturgije mitropolit je okupljenim vernicima rekao da je “najbolja vakcina za isceljenje svih virusa i onih duhovnih, duševnih i telesnih – Sveti Vasilije”.

„Sabiraju se stotine hiljada ljudi da se dotaknu haljina Hristovih, a haljine njegove jesu i mošti Svetog Vasilija, da se dotaknu da bi se iscelili od svojih duševnih i telesnih nevolja i bolesti“, kazao je Amfilohije, prenele su podgoričke Vijesti.

Istakao je da je dobro da naučnici pronađu vakcinu protiv virusa, ali dok se ta vakcina ne pronađe tu je, kazao je, Sveti Vasilije, “vakcina koja deluje kroz vekove”.

„Molitvama svih vas, ali dejstvom sile Božje i Svetog Vasilija osećam i vidim da se isceljuje i ovaj virus ali da se isceljuju još opakiji virusi koji vladaju ljudima ovde u ovom svetu, a to su virusi bogomržnje i bratomržnje, najopakiji virusi koji gospodare i za koje je najbolja vakcina ovaj sveti dan i ove svete mošti“, kazao je Amfilohije.

Policija danas nije zaustavljala građane koji su išli u manastir Ostrog da se poklone moštima Svetog Vasilija Ostroškog.

Kao i prethodnih godina, građani su morali da automobile ostave kod crkve Svetog Stanka odakle su manastirskim prevozom ili peške išli do Gornjeg manastira.

Iz manastira su zamolili građane, koji se nalaze i izvan kapija manastira, da stanu u dva reda kako bi držali propisanu distancu, a redari su im delili maske.

Komentari

Vaš komentar