Verbalni okršaj Dodika i Stanića: Ko je uzeo milion evra

Svet 11. maj. 202114:40 > 15:40
Podeli:
Milorad Dodik i Miladin Stanic
Milorad Dodik i Miladin Stanić Foto:TANJUG/ FOTO FENA/ HAZIM ALJOVIC/N1

Miladin Stanić, predsednik Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skuštini Republike Srpske udaljen je s današnje sednice parlamenta u Banjaluci zbog verbalnog sukoba sa srpskim članom Predsedništva BiH i liderom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miloradom Dodikom.

Pročitajte još:

Stanić je prethodno glasno reagovao tokom govora srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika koji je rekao da je Stanić pre nekoliko godina tražio od njega dva miliona maraka (milion evra) da pređe u SNSD. Dodik je to izneo posle Stanićevih optužbi vladajućeg SNSD-a za kriminal i korupciju u Republici Srpskoj. Posle pauze, kako bi se smirila situacija, Stanić se vratio u skupštinsku salu.

Dodik je u uvodnom govoru optužio opoziciju da iznosi laži o teškoj finansijskoj situaciji RS.

„Pričajte šta hoćete, treba da istrpim mnoge stvari, ali nemojte masovno lagati. Zašto je u RS ovoliki stepen mržnje između opozicije i vlasti, zašto se ne možemo objediniti oko nekih tačaka?“, kazao je Dodik.

Dodao je da se „celi svet“ bavi „non pejperima“ o Zapadnom Balkanu, a da samo iz RS nema reakcije, mada se u tim dokumentima govori o njoj.

„Podvaljuju nam 25 godina visokog predstavnika. Dajte da završavmo nešto kao ozbiljni ljudi. Uporno lažete. Naša jedina šansa je da pokažemo da smo zdravo političko društvo, čiji je srpski nacionalni interes dominanatan“, kazao je Dodik.

Iz opozicije su pozvali Dodika da ne vređa opozicione poslanike, već da on i njegova stranka polože račune narodu. SDS je najavila da neće podržati Dodikov predlog za pregovore s Federacijom BiH, jer je to „nerealno i neozbiljno pitanje“.

„Šta moj sin, šta moj sin?“

Dodika je bosneo kada se govorilo o njegovom sinu, tj. o njegovim poslovnim poduhvatima u RS-u, pa je optužio Stanića za razne prevare i krađu novca, piše Klix.ba.

„On je umislio da bi se mogao nositi s Miloradom Dodikom. Ja sam iznad tebe u svemu, čoveče. Sve što sam uradio je bilo vrhunski… Šta si ti uradio“, kazao je.

Govorio je o košarkaškom klubu koji nosi zastavu RS-a i igra polufinale ABA lige rekavši da je on zaslužan za to.

„Što ste navalili na mog sina? Šta moj sin, šta moj sin? Sram vas bilo“, rekao je Dodik udarajući u mikrofon.

Zatim je ispričao kako je svedočio za Karadžića i za Mladića.

„Ja sam dobar s glavom. A gde si ti bio? Ti nisi to smeo ni gledati na televiziji šta sam ja govorio tamo“, pitao je, a zatim nazvao poslanika Nebojšu Vukanovića „budalom“.

Kako je sve izgledalo pogledajte u videu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar