Veljoviću određeno zadržavanje: Osumnjičen za napad na službeno lice

Svet 05. sep. 202117:41 > 20:08
Podeli:
Protest na Cetinju Foto: E-Stock_Petar_Jovanovic

Nakon saslušanja cetinjsko tužilaštvo odlučilo je da do 72 sata odredi zadržavanje savetniku za bezbednost predsednika Crne Gore Veselinu Veljoviću, kazao je Vijestima rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Cetinje Duško Milanović. Objasnio je da je zadržavanje određeno zbog opasnosti od uticaja na svedoke. Prema saznanjima Vijesti većina danas privedenih puštena je nakon saslušanja, jer u njihovim postupcima nije bilo elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti

Milanović je naglasio da je ODT Cetinje formiralo još jedan predmet u vezi današnjih događaja na Cetinju, u kom će ispitati da li je policija prekomerno upotrebljavala silu.

Veljović je danas priveden Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju, gde je saslušan zbog sumnje da je počinio krivično delo – napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, rečeno je Vijestima iz tog tužilaštva.

Dugogodišnji policajac i doskorašnji direktor Uprave policije rano jutros nasrnuo je na svoje doskorašnje kolege, predvodeći napad na njih.

Veljovićev napad zabeležile su kamere, a snimak je na Tviteru objavio potpredsednik Vlade Dritan Abazović.

Nešto pre devet sati uhapšen je i sproveden u Odeljenje bezbednosti Cetinje.

Dok su ga policajci sprovodili ka službenom automobilu tražio je da pozove svog advokata.

Iz Saveta za građansku kontrolu rada policije saopštili su da su obišli sve privedene na Cetinju, među kojima i Veljovića.

Prema saznanjima Vijesti većina danas privedenih puštena je nakon saslušanja, jer u njihovim postupcima nije bilo elemenata bića krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.

Osim Veljovića, još jednom uhapšenom na teret se stavlja krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar