Veljović će podneti krivičnu prijavu protiv Krivokapića

Svet 26. avg. 202110:55
Podeli:
Zdravko Krivokapić i Veselin Veljović
Zdravko Krivokapić i Veselin Veljović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/GOV.ME/S. Matić

"Angažovao sam advokata da podnese krivičnu prijavu protiv njega i time sve saopštio. Dalje neka svako radi svoj posao", kazao je Veljović, prenose Vijesti.me.

Pročitajte još:

Veselin Veljović, savetnik predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, saopštio je „Vijestima“ da će zbog krivičnog dela „lažno prijavljivanje“ podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

„Angažovao sam advokata da podnese krivičnu prijavu protiv njega i time sve saopštio. Dalje neka svako radi svoj posao“, kazao je Veljović.

Predsednik Vlade juče je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Uprave policije, kojom ga tereti da je izvršio krivično delo pozivanje na otpor.

U Obrazloženju krivične prijave u koju „Vijesti“ imaju uvid, Krivokapić je napisao da je Veljović „javno pozvao i apelovao na službenike Uprave policije da iskažu otpor i neposlušnost prema zakonitim odlukama ili merama državnih organa ili prema službenom licu u vršenju službene radnje čime je izvršio krivično delo pozivanje na otpor iz člana 378 Krivičnog zakonika Crne Gore“.

Krivokapić je predložio da tužilaštvo uhapsi Veljovića i odredi mu zadržavanje po pritvorskom osnovu iz člana 448 stav 1 tačka 2 Zakona o krivičnom postupku te da iz istog pritvorskog osnova predloži sudiji za istragu određivanje pritvora, a nakon toga u roku od 30 dana sudu podnese optužni predlog zbog navedenog krivičnog dela pri kojem će ostati na glavnom pretresu i tražiti da se Veljoviću sudi po zakonu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar