Veljović: Krivokapić pokušava da utiče na sudstvo i tužilaštvo

Svet 24. avg. 202123:47
Podeli:
Veselin Veljović
Veselin Veljović Foto: GOV.ME/S. Matić

Savetnik crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića Veselin Veljović ocenio je večeras da premijer Zdravko Krivokapić pokušava da kroz priču o podnošenju krivicne prijave protiv njega utiče na sudstvo i tužilaštvo, te želi da pridobije pažnju i probudi emocije i sažaljenje.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Iako je nosilac izvršne vlasti poručuje nam da je ostao sam u svojoj misiji navodnog Spasitelja Crne Gore, pa mu poručujem da će njegova najnovija manipulacija i negativni politički nastup biti samo još jedan prazan populistički i propagandni pucanj. Demokratska, sekularna i građanska Crna Gora na njegovu žalost svakim danom je jača, organizovanija, glasnija i otpornija“, naveo je Veljović.

On je ocenio da je Krivokapić, koji je ranije danas najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv Veljovića time priznao da je politički opsednut Veljovićem i da mu je on postao noćna mora.

Veljović je rekao i da Krivokapiću „stalno u ruke vraćaju Ustav Crne Gore i zakone“ koje, kako dalje tvrdi, retko poštuje, jer je njemu milije da je uz knjige (novokanonizovanog srpskog svetitelja) Justina Popovića“.

Veljović smatra da Krivokapić pokazuje da je neutemeljen i kao političar, „a još manje premijer svih građana“, ali da se trudi da po svaku cenu postane „šampion demagogije i populizma“.

„Posebno mu je stalo da preko mene izgradi svoj autoritet. Homogenizuje nacionaliste i ekstremne pojedince i grupe, kako bi se, svi skupa legitimisali kao predvodnici mržnje i nasilja u našoj zemlji i zaštitnici svetosavlja. Svestan je da postaje neracionalan i politički prevaziđen i to ga frustrira“, zaključio je Veljović.

Krivokapić je ranije danas najavio da će kao građanin podneti krivičnu prijavu protiv Veljovića, koji je nedavno u autorskom tekstu napisao da je „sveta dužnost i obaveza“ svakog pripadnika sektora bezbednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje, ali i da je dužnost svih građana da u prvim danima septembra budu zajedno na Cetinju.

Povod za ovaj Veljovićev poziv pripadnicima policije na neposlušnost je najavljeno ustoličenje izabranog mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, 5. septembra.

Povodom ovog teksta Veljović je saslušan u Tužilaštvu, gde je rekao da je to njegov lični stav.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar