Veliki požar na Karabuškom polju, povređena dva vatrogasca

Svet 21. sep. 202017:32 > 17:52
Podeli:
Foto:Screenshot/Youtube/Standard

Oko 50 vatrogasaca iz Podgorice angažovano na gašenju požara na Karabuškom polju, kazao je "Vijestima" komandir Službe zaštite Glavnog grada, Goran Janković. Prema njegovim rečima trenutno gore tri objekta i da se ne zna kada će požar, koji je velikih razmera, biti lokalizovan.

Iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica ranije su na fejsbuku naveli da im je u 11:47 upućena prijava o požaru na Karabuškom polju.

„Na lice mesta upućeno je jedno vozilo sa posadom, koja je po dolasku zatekla pomoćni objekat robne kuće “Dadi” u plamenu. Trenutno je u akciji gašenja požara mobilisano osam vozila sa 25 vatrogasaca. Akciju gašenja otežava velika zadimljenost zbog koje je dvojici pripadnika Službe ukazana hitna medicinska pomoć. Pripadnici Službe zaštite i spašavanja ulažu maksimalne napore kako bi se spriječilo širenje požara koji preti da ugrozi čitav objekat robne kuće“, naveli su ranije iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica.

Sa robne kuće kulja plamen i gusti crni dim, u pomoć podgoričkim vatrogascima pritekle i ekipe sa Cetinja.

U pomoć su pritekle vatrogasne ekipe sa Cetinja, a vatru gase avioni Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Janković je potvrdio da su prilikom intervenisanja lakše povređena dva vatrogasca.

Agenciji Mina su ranije iz policije nezvanično kazali da jedan policajac ima prelom ruke, a drugi opekotine.

Iz Službe zaštite su na Fejsbuk stranici naveli da gašenje otežava velika zadimljenost zbog koje je dvojici pripadnika Službe ukazana hitna medicinska pomoć.

Ističe se da pripadnici Službe zaštite i spašavanja ulažu maksimalne napore kako bi se sprečilo širenje požara koji preti da ugrozi čitav objekat robne kuće. Na licu mesta su automobili vatrogasne jedinice, vozila hitne pomoći, policije.

 

Komentari

Vaš komentar