Velika akcija u SAD: Našli 150 nestale dece, traga se za 90

Svet 07. mar. 202113:46
Podeli:
Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

U američkoj saveznoj državi Tenesi od početka godine pronađeno je 150 nestale dece, uzrasta između tri i 17 godina, dok se za 90 i dalje traga.

PROČITAJTE JOŠ:

Velika policijska operacija pod nazivom „Snaga dobrovoljaca“, pokrenuta je posle višemesečne istrage, započete u jesen prošle godine, a deca su pronađena zahvaljujući brzim akcijama sprovedenim u roku od dve nedelje.

Kako izveštavaju lokalni mediji, nekoliko osoba je uhapšeno. Za petoro dece se sumnja da su žrtve trgovine ljudima, dok je jedno dete spaseno u sklopu istrage o otmici.

„Nadam se da će ova operacija promeniti smer života 150 mladih ljudi i povesti ih putem mogućnosti koje svako dete zaslužuje“, izjavio je američki maršal Tajres Miler, zadužen za zapadnu oblast Tenesija.

Maršal Deni King iz druge oblasti Tenesija je poručio da se ne sme stati.

„Ne smemo odustati. Neophodna nam je podrška javnosti, medija i svim policijskih službi. Ako ste nešto videli ili znate nešto, recite“, istakao je King.

​Prema rečima direktora istražne službe Tenesija Dejvida Rauša, stotine dece svakog meseca nestane u toj saveznoj državi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar