Američka policija ubila je još jednog Afroamerikanca

Svet 03. sep. 202008:02 > 10:20
Podeli:
Foto: EPA-EFE/CRAIG LASSIG

Vašingtonska policija je u sredu ubila jednog Afroamerikanca u trenutku dok se zemljom širi talas protesta protiv rasizma i policijskog nasilja.

Vlasti su objavile da su policajci nešto posle 16 sati bili na jugoistoku grada gde su se raspitivali o „naoružanom muškarcu u automobilu“.

„Kada su se približili vozilu, neki su uspeli da pobegnu, a policajac je zapucao i ubio jednu osobu“, rekao je načelnik policije u američkoj prestolnici Piter Njušem na konferenciji za novinare.

„Mislimo da je ta osoba imala oružje u tom trenutku“, dodao je rekavši da su na mestu događaja pronađena dva komada oružja.

Pročitajte još:

Žrtva je „mladi Afroamerikanac“, rekao je za medije Trejon Vajt, gradski većnik, pozivajući na objavu snimaka policijskih kamera.

„Neće se izvući samo tako, ne dopustite medijima da prećute taj slučaj“, istakao je lokalni ogranak pokreta „Black Lives Matter„, pozivajući da se na tom mestu održi protest.

Slučaj se dogodio nakon višemesečnih protesta protiv policijskog nasilja širom SAD i samo dva dana pošto je losanđeleska policija ubila Afroamerikanca na biciklu.