Vanja Ćalović otkrila: Kupuju stanove od države, pa prodaju

Svet 27. apr. 202121:38
Podeli:
Vanja Ćalović Marković
Vanja Ćalović Marković Foto: Printscreen/YouTube/NVO MANS

Rukovodilac stručnog tima Nacionalnog saveta za borbu protiv korupcije na visokom nivou Vanja Ćalović Marković saopštila je danas da su visoki funkcioneri u Crnoj Gori kupovali stanove od države tajno i bez rang lista, a kasnije prodavali po većim cenama.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ona je saopštila da je država specijalnoj tužiteljki Miri Samardžić 2004. godina prodala stan za 41 evro po metru kvadratnom.

„Devet godina kasnije, na njen zahtev je utvrđeno da je stan koji je otkupila od države veći, pa je zaključila Aneks ugovora i kupila dodatnih 14 metara kvadratnih za 1.428 evra, odnosno 102 evra po metru kvadratnom,“ navodi se u prezentaciji Ćalović Marković.

Ćalović Marković je navela da je u godini kada je dobila kredit od države, Samardžić bila vlasnik stana od 94 metra kvadratna koji je dobila od države, a suprug vlasnik kuće od 170 i stana od 120 metara kvadratnih.

„Mesečno su zarađivali oko 2.800 eura i živeli su sami,“ istakla je ona.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić traži 2018. godine od Vladine Komisije za stambena pitanja da mu odobri kredit navodeći, između ostalog, „ukoliko Država na ovaj način u potpunosti reši stambeno pitanje ovog tužioca sigurno bio podstrek za njeno dalje profesionalno angažovanje“.

Vladina komisija mu daje kredit od 10.000 evra sa obavezom da vrati 2.000.

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović kazao je da građani imaju pravo da znaju gde ide njihov novac.

„Sada vam je jasno zašto je histerija manjinskih partija prema novoj Vladi, zašto ne zele da radi tužilaštvo i sudstvo“, istakao je Abazović.

Brojni primeri nisu, dodao je, bili nikakvi socijalni slučajevi.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar