Vakcinisani turistički radnici u Crnoj Gori nosiće bedževe

Svet 20. maj. 202110:04
Podeli:
Foto: Shutterstock

Crnogorska ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović pozvala je u sredu predstavnike turističke privrede da vakcinišu zaposlene.

Pročitajte još:

Ona je prilikom predstavljanja zdravstvenih protokola u Institutu za javno zdravlje poručila da će svi turistički radnici koji su vakcinisani imati bedž, kojim će turiste obaveštavati da su bezbedni.

Borovinić Bojović je kazala da je važna stavka u zdravstvenom protokolu besplatno lečenje turista u slučaju obolevanja od koronavirusa, kao i besplatni PCR test za povratak turista u matičnu zemlju.

„Preporučujemo da se svi zaposleni u turizmu vakcinišu, jer je to izuzetno važno za bezbednost i turista i samih zaposlenih. Radimo na uvođenju bedževa na kojima će pisati ‘Vakcinisao sam se. A ti?’, čime će se pre svega sugerisati onima koji nisu vakcinisani da to učine, znaćemo broj ljudi koji je imunizovan, a takođe će turistima ulivati sigurnost, znajući da su u kontaktu sa vakcinisanom osobom“, kazala je Borovinić Bojović.

Ministarka je pozvala predstavnike turističke privrede da u duhu društvene odgovornosti, ali i dužnosti struke, utiču na svoje zaposlene da se vakcinišu, jer na taj način štite sebe, svoju porodicu, ali i turiste.

Dodatno je objasnila i način sankcionisanja i odgovornosti zbog nenošenja maski gostiju i zaposlenih u turističkim objektima.

Foto:Ana Marković

„Ukoliko gost odbije da nosi masku prilikom posete restoranu, kompletna odgovornost je na njemu, a odgovornost ugostitelja je isključivo vezana za nepoštovanje mera od strane zaposlenih u tom objektu”, poručila je ministarka.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar