Uzbuna u Belgiji: Uveden policijski čas zbog korone

Svet 16. okt. 202020:26 > 20:28
Podeli:
Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ / POOL

Premijer Belgije Aleksandar De Kro izjavio je danas da se u zemlji uvodi zabrana kretanja i policijski čas od ponoći do 5 sati ujutro, a u narednih mesec dana biće zatvoreni svi barovi i restorani.

De Kro je na konferenciji za medije kazao da će te radikalne mere biti preispitane za dve sedmice i ako se epidemiološka situacija u značajnoj meri poboljša moguće je njihovo ublažavanje ili ukidanje, prenosi Politiko.

Pročitajte još:

Barovi i restorani do sada su bili zatvoreni samo u Briselu, a policijski čas je bio na snazi u pokrajinama Luksemburg i Valonski Brabant.

Današnjom odlukom zdravstvenih vlasti na otvorenom će u narednih mesec dana samo dve osobe moći da budu u kontaktu. Do sada je bilo moguće druženje četiri osobe.

De Kro je rekao da je odluka o eventualnom zatvaranju škola u nadležnosti regionalnih vlasti, koje u narednih nekoliko dana treba da odluče da li će se preći na onlajn nastavu.

Belgija se suočava sa velikim povećanjem broja obolelih od Kovida-19 i već neko vreme dnevno se registruje oko 5.500 novih slučajeva, a povećava se i broj umrlih, kao i broj pacijenata u jedicama intenzivne nege.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar