Uticajna tviter profesorka žrtva korone, zapravo ne postoji

Svet 04. avg. 202000:31
Podeli:

Uticajna profesorka sa Državnog univerziteta u Arizoni, za koju se smatralo da stoji iza popularnog Tviter naloga @sciencing_bi, ispostavilo se da ne postoji. Nalog i profesorka su postali veoma uticajni, ali je nakon vesti da je profesorka "umrla" utvrđeno da ona zapravo i nije postojala.

Mesecima je konstantno izveštavala o svojoj borbi sa koronavirusom, a povremeno je objavljivala na koji sve način trpi pritiske kao član LGBT zajednice. kao i koji su izazovi pravde danas.

Nakon vesti o navodnoj smrti oglasio se i fakultet koji je rekao da ne poznaje osobu sa sličnim opisom, kao i članovi zajednice u kojoj se kretala.

Utvrđeno je da su predavanja koja je navodno držala studentima u aprilu potpuno izmišljena. Za univerzitet je bilo dosta indikativno da je u pitanju laž kada je utvrđeno da je „profesorka“ pisala o smanjenju plata na Univerzitetu, što je ova obrazovna ustanova oštro demantovala jer se plate u prethodnim mesecima nisu smanjivale.

Vanredna profesorka sa Instituta za klimatske promene Univerziteta u Mejnu Žaklin Gil napisala je na Tviteru da je njena prijateljica @Science_Bi preminula od komplikacija koronavirusom. Nakon dovođenja u sumnju da profil uopšte postoji, Žaklin je dodala da je upozorena na neke nelogičnosti i priznala da je lično nije poznavala. Povukla je sve tvitove koji se dovode u vezu sa ovim profilom.

 

 

Vest u kojoj je objavljeno da je „profesorka preminula“ pokrenula je veliku aktivnost na društvenim mrežama, gde su profesori, ali i drugi građani izjavljivali saučešće porodici preminule „profesorke“.

Ubrzo je stigao demanti da je osoba uopšte postojala.

 

(Izvor: Vice)

 

Komentari

Vaš komentar